Avramović dočekao Partizan u Madridu, pa obradovao Grobare: Nisam završio sezonu!

09.05.2023

23:49

0

Autor: A. Š.

Bek crno-belih u španskoj prestonici operisao povređenu šaku, prve prognoze su optimistične

Avramović dočekao Partizan u Madridu, pa obradovao Grobare: Nisam završio sezonu!
Aleksa Avramović - Copyright Printscreen/TV Partizan

Za samo nekoliko dana situacija oko košarkaša Partizana okrenula se za 180 stepeni. Od euforije zbog već viđenog plasmana na F4 posle dve velike pobede u Madridu, crno-beli su u beogradskoj Areni propustili dve meč lopte za plasman u Kaunas, pa će u sredu uveče morati ponovo na parket Vizink centra protiv Reala.

Da nesreća i nevolja nikada ne idu same potvrdilo se ekipi Željka Obradovića u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige na kojem je Aleksa Avramović povredio levu šaku, koju je prošlog petka operisao u Madridu gde je danas sačekao saigrače.

- Doktor je generalno zadovoljan, operacija je uspela. Danas smo bili kod njega na pregledu, vezano za proces rehabilitacije i oporavka, kojim tokom dalje da ide. Izuzetno smo pozitivni – kazao je Avramović za TV Partizan pa dodao.

- Ugrađen mi je titanijumski šraf kroz celu kost. Dotkor je rekao da nije bio težak zahvat, u lokalnoj anesteziji je odrađen, operacija je trajala sat vremena.

Imao je Aleksa još lepih vesti za sve kojima su crno-bele boje kraj srca, pošto postoji verovatnoća da se do kraja sezone vrati na parket.

- Meni reprezentacija puno znači, to sam mnogo puta napominjao. Biću spreman za reprezentativni deo, to je rekao i doktor. Ova sezona nije gotova, ali moramo da pratimo proces oporavka i da vidimo u kom periodu ću moći da imam kontakt sa loptom i da krenem da igram. Nadam se da ću biti spreman da pomognem ekipi u finalnom delu sezone.

Pred odlučujući meč protiv Reala Avramović je istakao da nema predaje.

- Kad je krenulo, sa one dve utakmice i sve što se izdešavalo u Srbiji. Nisu bile košarkaške stvari. Bavili smo se sedam dana stvarima koje nisu bile nikad viđene u Srbiji. Bilo je teško preusmeriti sav fokus na košarku, loš momentum je Real iskoristio i vratio seriju u Madrid. Vidim da je energija na dobrom nivou, da su momci izuzetno dobro raspoloženi. Mi smo tu da ih bodrimo, nadam se pobedi i plasmanu u Kaunas.

Istakao je reprezentativni bek i kako misli da je Partizan kvalitetniji tim od Reala.

- Igrom smo to pokazali. Drugu utakmicu smo ih dominantno pobedili, igrali smo izuzetno disciplinovano i u odbrani i u napadu. Okej, nije im igrao Tavares. Čovek sam zatvara reket, ima ruke kao albatros, sve skida… Imamo veliku prednost sa Smajlagićem u „popu“, koji je iskažnjavao u prve dve utakmice na fenomenalan način, nadam se da će i sutra izdominirati. Oni su Real i sa 2:0 za nas i sad sa 2:2. Moramo da budemo na maksimumu svojih mogućnosti da bismo pobedili takvu ekipu. Da li su ranjivi – jesu, način na koji su se vratili, nisu sve bile košarkaške stvari, ali ovo je naša realnost imamo petu utakmicu i nadam se da ćemo pobediti – kazao je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike