Ataman progovorio o Panatinaikosu: To je 90 odsto gotovo, jedva čekam, treba mi to uzbuđenje

09.05.2023

18:33

0

Autor: P.K.

Ambiciozni trener nikada nije bežao od izazova

Ataman progovorio o Panatinaikosu: To je 90 odsto gotovo, jedva čekam, treba mi to uzbuđenje
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Javna je tajna da će Ergin Ataman od sledeće sezone biti trener Panatinaikosa, a sada je i dvostruki uzastopni šampion Evrope konačno progovorio o tome.

Ataman nije pričao o tim stvarima iz poštovanja prema Efesu, koji će voditi do kraja plej-ofa u Turskoj, ali sada je u jednom intervjuu praktično priznao da preuzima posrnulog velikana iz Atine.

- Sastao sam se sa predsednikom Panatinaikosa. Na našem prvom sastanku smo se dogovorili oko mnogo stvari u principu, ali trenutno sam trener Efesa i sa njima nastavljam bitku u turskoj Superligi. Posle te borbe, sešću ponovo sa našim predsednikom, ali najverovatnije, 90 odsto, deluje da ću preduzeti tu misiju – rekao je Ataman.

On će biti prvi turski trener u istoriji koji će raditi u Grčkoj, a poznato je veliko neprijateljstvo navijača iz te dve zemlje, iako su košarkaški odnosi tradicionalno dobri.

- Mislim da mi ovde najveću podršku pružaju i narod Turske i predsednik našeg kluba (Efesa) Tundžaj Ozilhan i njegov menadžment. Ako se to desi, uzbuđen sam što ću raditi za grčki tim po prvi put i za jedan od najvećih klubova Evrope. Možda mi samo treba to uzbuđenje.

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je ranije najavio pravljenje jakog tima i povratak na staze stare slave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike