"J**e mi se baš, to pišite!" Tužan pad velikog kluba - Oterali najboljeg, on priznao da je tukao saigrača

30.04.2023

19:14

0

Autor: P.K.

Javno potvrdio glasine, ali prekršio sve norme kluba, sa svima se svađa

"J**e mi se baš, to pišite!" Tužan pad velikog kluba - Oterali najboljeg, on priznao da je tukao saigrača
Dvejn Bejkon - Copyright MN Press

Panatinaikos je jedan od najvećih klubova u Evropi, kada je ne tako davno Željko Obradović bio tamo, bila je to možda i najveća "dinastija" u evropskoj košarci, ali odlaskom Pavlosa Janakopulosa, kao da je sva veličina napustila "zelene"…

PAO se nije plasirao u četvrtfinale Evrolige, smenio je trenera tokom sezone, a onda je oteran najbolji igrač - vrlo problematični Dvejn Bejkon. Razlog je disciplina zvanično.

A onda se javio i sam Bejkon i u Instagram "lajvu" je priznao da je udario saigrača, optužio je klub da mu je dao obezbeđenje koje mu je fizički pretilo i pokazao koliko nema ni malo poštovanja za Panatinaikos.

- Udario sam Madzukasa zato što me je provocirao - rekao je Bejkon, pa nastavio:

- Stavili su četiri čuvara ispred moje kuće i rekli su im da mi slome noge ako izađem. Sve zbog toga što smo izgubili utakmicu, kao da je samo moja krivica, a ne cele ekipe.

Bejkon je tvrdio da je Panatinaikos držao njega i još dvojicu saigrača pod nadzorom.

- Došli su u svlačionicu i pretili nam, postavljajući obezbeđenje ispred moje, Parisove i Derikove kuće. Bilo je mnogo s**nja. I ja sam i dalje igrao kroz sve to - moje povrede, sve.

Grčki klub je, u izjavi koja je prosleđena grčkim medijima, naveo da su bili vrlo strpljivi sa Bejkonovim nedisciplinovanim ponašanjem, dodajući da bivši PAO igrač nikada nije poštovao klub.

- Mesecima smo pokušavali da ga zaštitimo i sačuvamo ugled tima od nezapamćenih situacija. Nažalost, morali smo da raskinemo ugovor sa nekim ko nikada nije poštovao tim, pravila i svlačionicu. Tim se vodi određenim internim propisima o izlascima, konzumaciji alkohola, supstancama, rasporedima, ponašanjima, nasilju i svemu što se tiče njegovog svakodnevnog života.

U vezi obezbeđenja koje je Bejkon rekao da je postavljeno ispred njegove kuće, grčki klub navodi da je jedini razlog za to bio da zaštite igrača od pretnji koje je primao tokom svojih izlazaka i da osiguraju da mu se ništa loše ne dogodi.

Panatinaikos tvrdi da ispred kuća Parisa Lija ili Derika Vilijamsa nije bilo obezbeđenja.

Bejkon je takođe demantovao optužbe da se napio u Monaku sa Majkom Džejmsom, bez obzira što je njegov zemljak bio suspendovan zbog kršenja dicipline.

- Prosečno sam postizao 17 poena po utakmici, najviše u timu za oko pet poena. Brate, prestanite da verujete u sve što čujete. Morao sam da prođem kroz mnogo s**nja tamo. Iskreno, j**e mi se što sam se vratio kući ranije, jer i dalje dobijam svoj novac. Recite grčkim novinarima da to objave!

Jeste bio najbolji igrač, ali ovo je previše ružno za bilo kakav komentar…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike