Dalas u panici, Dončić već sledećeg leta traži izlaz? Zna se i glavni kandidat da ga kupi i verovatno će vas iznenaditi

05.05.2023

23:50

0

Autor: P.K.

Njegov eventualni odlazak bi izazvao tektonske poremećaje u NBA

Dalas u panici, Dončić već sledećeg leta traži izlaz? Zna se i glavni kandidat da ga kupi i verovatno će vas iznenaditi
Luka Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Luka Dončić je uvek bio popularan u Srbiji, ali ove nedelje je zauvek kupio ljubav cele nacije i simpatije celog sveta. No, kada je u pitanju košarka, slovenački superstar postaje meta sve jačih glasina.

Te glasine kažu da bi Dončić mogao da zatraži trejd već u leto 2024. godine! Osim što bi to nanelo veliki udarac njegovom Dalasu, to bi definitivno promenilo ligu s obzirom na njegovu mladost i status kao jednog od top-5 igrača u NBA.

Ali, gde bi mogao da ode? Koji tim ima para za njegov enormni ugovor? Koji tim bi mogao da ga privuče sportskim projektom?

Dobro obavešteni izvori navode pomalo iznenađujući odgovor - Juta Džez!

Klub iz Solt Lejk Sitija je tokom protekle godine akumulirao "višak" draft pikova kroz trejdove Donovana Mičela i Rudija Gobera, što bi moglo da ga stavi u poziciju da sastave jednu od privlačnijih ponuda Maveriksima, a istovremeno ostave dovoljno podrške oko Dončića da ostanu konkurentni.

Džez bi verovatno mogao nadmašiti ponudu bilo kog tima za Dončića, uključujući tu i "fensi" Bruklin.

- Pošto mi špijuni kažu da Juta posebno pažljivo prati situaciju sa Dončićem, čak i ludačka ponuda Bruklina za Dončića - četiri prva pika iz Finiksa i jedan iz Filadelfije, plus bilo koja odgovarajuća plata - verovatno daleko zaostaje za onim što Džez može da ponudi - napisao je odlično obavešteni Džon Holindžer iz Atletika.

Da napomenemo da su sve ovo spekulacije i da se Dončić nije oglašavao, niti se zna gde bi mogao da nastavi karijeru, niti kakve su mu želje i planovi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike