Jokić i Denver mogu da odahnu! NBA liga je kaznila Srbina, udarac će trpeti samo džep!

08.05.2023

23:28

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski košarkaš sankcionisan je za incident tokom četvrte utakmice polufinalne serije plej-ofa Zapada sa Finiksom

Jokić i Denver mogu da odahnu! NBA liga je kaznila Srbina, udarac će trpeti samo džep!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić i Denver mogu da odahnu. Prva zvezda Nagetsa biće na raspolaganju treneru Majku Melounu za petu utakmicu polufinalne serije plej-ofa sa Finiksom, pošto je NBA liga odlučila da Srbina kazni „samo“ finansijski za incident sa vlasnikom Sansa Metom Išbijom tokom četvrte utakmice.

Podsetimo, milijarder koji stoji iza kluba iz Arizone pomislio je da je deo igre, pa je sebi dao za pravo da jednu loptu koja je otišla u aut, zadrži i tako malo uspori ritam igre. Srpski centar je zatražio loptu, a kada su ljudi oko Išbije, uključujući i njega samog počeli da se unose u najboljeg igrača Denvera, usledio je odbrambeni potez sa podignutim laktom i laganim odgurivanjem.

Ipak, strasti su se ekspresno smirile. U toku dana je čak i sam Išbija uputio javni poziv disciplincima najjače lige na svetu da Jokića poštede kazne, međutim ona je izgleda bila neizbežna.

Kako prenosi „ESPN“, NBA je srpskog superstara sankcionisala sa 25 hiljada dolara, što znači da je „Džoker“ izbegao suspenziju i moći će da u nastavku serije bude pokretačka snaga Denvera u pokušaju da se domognu borbe sa trofej Zapadne konferencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike