Jokićeva 53 poena za rekord karijere i sukob sa vlasnikom Finiksa! Denver se vraća kući sa 2-2 u seriji protiv "sunca" (GALERIJA, VIDEO)

08.05.2023

07:16

0

Autor: D. P.

Jokićeva 53 poen i njegov sukob sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom obeležili četvrti duel dva tima

Jokićeva 53 poena za rekord karijere i sukob sa vlasnikom Finiksa! Denver se vraća kući sa 2-2 u seriji protiv "sunca" (GALERIJA, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Nikola Jokić i Denver Nagetsi vraćaju se iz Finiksa sa 2-2 u seriji posle drugog poraza rezultatom 129:124.

Jokićeva 53 poen i njegov sukob sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom obeležili četvrti duel dva tima.

Denver nije uspeo da napravi brejk u Arizoni i tako sebe približi za korak finalu Zapadne konferencije.

U tesnom meču bolji su bili domaći, koji su opet snagu dobijali od tandema Durent - Buker. Oba člana ovog dvojca postigli su po 36 poena, dok je Jokić ponovo u Džamalu Mareju, strelcu 28 poena, imao vrednog pomagača.

 

Jokić je pored rekordnih 53 poena zabeležio još 11 asistencija i šest skokova, uz fenomenalne procente - za 11/13 sa bacanja, 18/26 za dva i 2/4 za tri poena - 67 odsto iz igre za 39 minuta igre.

 

 

Meč je obeležio incident Jokića koji je imao sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom. Milijarder koji stoji iza kluba iz Arizone pomislio je da je deo igre, pa je sebi dao za pravo da jednu loptu koja je otišla u aut, zadrži za sebe i tako malo uspori ritam igre.

Srpski centar je zatražio loptu, a kada su ljudi oko Išbije, uključujući i njega samog počeli da se unose u najboljeg igrača Denvera, usledio je odbrambeni potez sa podignutim laktom i laganim odgurivanjem. Išbija je odglumio pad kao pojedini njegovi igrači.

Tanjug/AP
Nikola Jokić

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike