Partizan vodi 2:0, sad je zvanično i definitivno! O kaznama u naredna 24 sata!

28.04.2023

01:31

0

Autor: A. S.

Slavlje crno-belih može da se nastavi

Partizan vodi 2:0, sad je zvanično i definitivno! O kaznama u naredna 24 sata!
Košarkaši Partizana - Copyright Profimedia

Upisali su košarkaši Partizana pobedu na gostovanju Real Madridu, odlično im je išlo i u drugom meču, a onda su sudije zbog tuče igrača prekinule meč na samo minut i 40 sekundi do kraja. Ubrzo su i dosudile pobedu crno-belima, za veliku prednost u plej-ofu Evrolige i meč loptu za fajnal-for. 

Ali, nakon završetka, pojavile su se razne teorije i spekulacije, a dodatnu dramu u čitavoj situaciji unosilo je povlačenje objava o pobedi crno-belih sa zvaničnih društvenih mreža Evrolige.

Ipak, zvaničnici najelitnijeg takmičenja su se oglasili posle ponoći i rešili dilemu - Partizan je pobedio, o kaznama će se razmatrati. I to je sve što treba da se zna o ovom susretu, naravno, pored stanja povrede Dantea Egzuma, koga je Geršon Jabusele nokautirao.

- Druga utakmica plej-of serije Real Madrida i Partizana zaustavljena je na minut i 40 sekundi do kraja u četvrtak, kada se dogodio sukob na terenu i kada su obe klupe ispražnjene. Kada su izrečene diskvalifikacije igrača koji su učestvovali u sukobu i onih koji su automatski izbačeni zbog napuštanja prostora oko klupa, nijedan tim nije imao neophodan minimum od dvojice igrača po timu, koji je neophodan da bi utakmica bila završena. Zato je utakmica zvanično završena rezultatom pri kojem je zaustavljena, 95:80 za Partizan, što posledično dovodi do toga da je u seriji 2-0 - navedeno je u saopštenju najelitnijeg takmičenja u Evropi, a potom se dodaje:

- Evroliga je prenela zabeležene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji takmičenja, koji će izreći odluku o incidentima koji su se dogodili na terenu, a sve u skladu sa postojećim procedurama. Odluka će biti doneta u naredna 24 časa. Evroliga oštro osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Takvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje košarka kao sport oličava - navodi se u saopštenju Evrolige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike