Hoće li se menjati Partizanovi termini u plej-ofu AdmiralBet ABA lige? Raspored i propozicije su jasni: Crno-bele čeka pakao!

15.04.2023

13:11

1

Donosimo vam odgovor na pitanje koje se poteglo odmah posle kraja ligaškog dela Evrolige

Hoće li se menjati Partizanovi termini u plej-ofu AdmiralBet ABA lige? Raspored i propozicije su jasni: Crno-bele čeka pakao!
Zek Ledej i Kevin Panter - Copyright Profimedia

Posle završetka ligaškog dela Evrolige i teške pobede Partizana nad Panatinaikosom na konferenciji za medije se pokrenulo pitanje – da li će se pomerati plej-of utakmice AdmiralBet ABA lige zbog učešća crno-belih u četvrtfinalu elitnog takmičenja?

Raspored je zgusnut, kada se pogledaju termini četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige i Evrolige, utakmice će se igrati na dva do tri dana, ali kad je u pitanju pomeranje mečeva, kako sada stvari stoje – to se neće desiti.

Partizan će u Evroligi igrati protiv Real Madrida, a protivnika u AdmiralBet ABA ligi još čeka. Do kraja takmičenja ostala su mu dva meča, u teoriji bi mogao da ostane i bez prvog mesta, ali termini doigravanja u regiji se već znaju, baš kao i za Evroligu. Crno-beli su jedini preostali predstavnik regionalnog takmičenja u Evropi.

Kako sada stvari stoje - vikend je rezervisan za Jadran, a radni dani za Evropu.

Crno-beli sa plej-ofom počinju u Evroligi – u utorak, 25. aprila igraju prvi meč protiv Reala u Madridu. Drugi je na redu samo dva dana kasnije, u četvrtak 27. aprila, baš kao i kada se igra duplo kolo Evrolige.

Tri dana posle toga, Partizan čeka prvi meč četvrtfinala AdmiralBet ABA lige – u nedelju, 30. aprila. Samo tri dana nakon toga, na redu su mečevi sa Realom u Beogradu – 2. maja i eventualno 4.

Posle toga sledi drugi meč četvrtfinala AdmiralBet ABA lige, u nedelju, 7. maja. Treba reći da se plej-of Evrolige igra na tri pobede, a na Jadranu na dve. Jedino prilagođavanje plej-ofu Evrolige je to što se mečevi prve runde igraju na sedam dana.

Ako se eventualno desi da Partizan bude igrao treći meč na Jadranu, ta utakmica će se igrati najkasnije 14. maja, a moguće je da se odigra i ranije u slučaju da crno-beli završe seriju sa Realom.

Treba ovde napomenuti i da je Real Madrid u istoj situaciji. Oni takođe igraju 30. aprila, i to od 12.30, a protivnik je Saragosa u 30. kolu prvenstva Španije.

Prema saznanjima 24sedam, do sada se nije potezala priča o pomeranju mečeva Partizana, niti se očekuje da to bude tema. Ako crno-beli zvanično zatraže, o tome bi odlučivao sportski direktor Milija Vojnović.

Ipak, kako sada stvari stoje, pomeranja neće biti, a Partizan čeka paklen finiš meseca i početak sledećeg, jer će igrati na dva do tri dana, a svaki meč je odlučujući.

Biće to pravi test, nema šta, ali ono na šta crno-beli sigurno mogu da računaju su pune tribine i bezuslovna podrška navijača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike