Uspeh Partizana praćen i u Kini! Zokiju sam poslao poruku - To ti je završeno!

15.04.2023

08:58

1

Autor: A. S.

Legenda crno-belih ne propušta najvažnije trenutke svog kluba

Uspeh Partizana praćen i u Kini! Zokiju sam poslao poruku - To ti je završeno!
Aleksandar Đorđević - Copyright MN Press

Partizan se prati i u Kini, kada ste u velikim poslovima, ali kome crno-bela boja jednom prevlada srcem, tu zauvek i ostaje, potvrdio nam je primer Aleksandra Đorđevića.

Legendarni srpski košarkaš i bivši selektor, trenutno radi u Kini, ali čak i na dalekom Istoku, prati svoje crno-bele i podvig koji su načinili u Evroligi.

Đorđević se u istoriju Partizana upisao davne 1992. godine, trojkom za titulu Kupa šampiona i doobro zna koliko sadašnjim igračima svaka pobeda znači. Iako su tek došli do Top 8 faze i idu korak po korak, navijačima je u podsvesti nova evropska titula.

- Pratim stalno Partizan, mada ne mogu da gledam prenose. Fantastično je sve, zaista. Posebna atmosfera je ono što uvek krasi moj klub. Pre neki dan mi čovek poslao intervju iz "Koš" magazina iz 1990. godine kada je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci gde sam rekao: Ponovo će Partizan biti veliki, ovo je samo prolazno. Tada smo imali neke porbleme, povrede... Ali, ono što hoću da kažem, da meni kao partizanovcu i detetu koje je navijamo na tribinama za Kiću, Praju i ostale, znam šta je to raslo u staroj "Hali sportova", pa se prenelo kasnije na "Pionir", a evo sada i na "Arenu" i koliko to znači igračima i ljudima - rekao je Đorđević u razgovoru za "Večernje novosti".

Te 92. godine, Đorđević je sarađivao sa Željkom Obradovićem, koga i danas ističe u prvi plan kada govori o novom pohodu Partizana na sam evropski vrh.

- Jedan Željko Obradović koji se vratio i napravio ovo, zajedno sa Zokijem Savićem... Ovo je zaista fantastično. U poslednje vreme mislim da su najuspešniji tim u Evroligi. Pre nekoliko dana sam poslao poruku Zokiju Saviću: "Čestitam na top osam", a on mi odgovara: "Sačekaj, nije ništa gotovo". Ja mu uzvraćam: "To ti je završeno". Sjajne su brojke, veliki je ovo rezultat. Crno-beli imaju najiskusnijeg i najboljeg trenera koji zna da sve igrače iskoristi na pravi način i da im ne da da polete, osim kada treba da se razlete. I onako, imam utisak kada ih gledam da su se sada razleteli - kazao je Đorđević i objasnio šta je to što Obradovića izdvaja u odnosu na druge trenere:

- Željko Obradović? Posvećenost. Apsolutna posvećenost svom poslu. Da li razumete šta znači veličina te reči? I onda to vide i igrači koji rade sa njim. Odatle sve prenosi, to je njegov život, strast, opsesija. Svi mi koji dolazimo iza njega u ovoj trenerskoj profesiji sigurno učimo i kupimo. Svi imamo svoje načine, ali njegova posvećenost detalju, dnevnom poslu, košarci generalno, čoveku, upravi, navijačima, ambijentu je jedinstvena. I to je za apsolutno poštovanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike