Partizan može u još jedan krug! Šta se dešava ako Valjak, Makabi i Fener Evroligu završe sa istim skorom?

11.04.2023

20:12

0

Autor: A. Š.

Crno-beli pred poslednje ligaško kolo elitnog takmičenja moraju da uključe i matematiku

Partizan može u još jedan krug! Šta se dešava ako Valjak, Makabi i Fener Evroligu završe sa istim skorom?
Dimitris Itudis i Željko Obradović - Copyright MN Press

Prvi veliki cilj ove sezone košarkaši Partizana su ostvarili prošle nedelje. Pobedom u Monaku, crno-beli su overili mesto u plej-ofu Evrolige pa je već sada izvesno da će u petak protiv Panatinaikosa (20.30) na tribinama beogradske Arena biti prava fešta.

Ipak, nije da Valjak neće imati takmičarski motiv protiv Atinjana, jer će se u poslednjem kolu ligaškog dela sezone određivati pozicije i rivali u doigravanju za odlazak na Fajnal for. Ono što je već sada izvesno – Partizan ne može do prednosti domaćeg terena u Top 8, ali ne može da bude ni poslednji, što znači da izbegava najbolji tim elitnog takmičenja posle 34 kola.

Sve ostale opcije su otvorene, pa će u četvrtak i petak navijači širom Evrope u rukama imati i digitrone, jer je vrlo moguće da se posle završnog meča stvore i određeni krugovi ekipa sa istim brojem pobeda i poraza, zbog čega će se u tom slučaju praviti i mini tabele.

Već smo pisali o potencijalnom krugu sa pet timova na kraju ligaškog dela sezone (Partizan, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Žalgiris), ali nije nemoguće ni da se u mini tabeli nađu Fener, crno-beli i „ponos Izraela“. To će se dogoditi ukoliko sva tri tima u poslednjem kolu proslave pobede ili svi dožive neuspehe. A u tom slučaju, najbolji je tim Dimitrisa Itudisa.

Zanimljivo da i u tom krugu sva tri tima imaju isti broj pobeda i poraza (2-2), ali Fener završiti na 5. mestu zbog najbolje koš razlike (+13). Partizan će biti 6. sa koš razlikom minus tri, dok bi Makabi bio najlošiji (-10) najviše zbog ubedljivog poraza od Fenerbahčea u Istanbulu (86:71).

REZULTATI U MINI TABELI

Fenerbahče - Makabi 86:71
Makabi - Fenerbahče 78:74

Partizan - Makabi 96:88
Makabi - Partizan 90:81

Fenerbahče - Partizan 72:73
Partizan - Fenerbahče 94:97

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike