Bivši trener Zvezde nahvalio Partizanovo učešće u Evroligi: Mogu protiv svih, niko ih neće želeti za protivnika u Top 8!

10.04.2023

23:47

0

Autor: A. Š.

Vlada Jovanović posle poraza njegove Igokee u Areni istakao i da je očekivao više navijača na tribinama

Bivši trener Zvezde nahvalio Partizanovo učešće u Evroligi: Mogu protiv svih, niko ih neće želeti za protivnika u Top 8!
Vlada Jovanović - Copyright MN Press

Posle izuzetno turbulentnog perioda, Igokea je uspela da uplovi u mirnije vode. Zajedno sa njima i trener Vlada Jovanović, kojem je u jednom trenutku ozbiljno „visio“ opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Ipak, mladi strateg uspeo je da zaustavi strmoglav pad Igosa, koji su večeras, posle četiri uzastopne pobede, poraženi u Areni od Partizana 89:74.

- Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Kako sam rekao u najavi, za nas jako teška nedelja u smislu da nemamo igrače za pet na pet na treningu, improvizovali smo i spremali smo se na taj način, tako da moram da budem zadovoljan kako smo odigrali. Na kraju evidentan pad u energiji i koncentraciji, što ekipa kao što je Partizan ume da kazni - rekao je Jovanović, koji je istakao i da ga igra Valjka nije iznenadila.

- Oni nisu igrali toliko brzo, koliko smo mi u uvodnim momentima bili u grču, nismo bili agresivni, a na svaki bekdor su imali otvoreni šut. Kada smo uspostavili tu ravnotežu, bilo je bolje, ali dali su sedam trojki u prvoj četvrtini. Ne mislim da Partizan igra sporo, već pametno, napada slabe tačke dobro i od protivnika do protivnika igra kako se pripremi.

Mladi strateg, koji je sezonu počeo na klupi Crvene zvezde, pohvalno je govorio o atmosferi u najvećoj dvorani na Balkanu.

- Ambijent je pravi košarkaški. Sigurno je prijalo mojim igračima. Očekivali smo više, mislili smo da će biti i 20.000 navijača, ali bilo je za uživanje. Možda je na početku bilo grča, ali to je više bilo vezano za neki respekt koji je normalan za mlađu ekipu koja nije favorit.

Na kraju, Jovanović se osvrnuo i na izdanja Partizana u Evroligi ove sezone i plasman u Top 8.

- Sigurno da pratim, igraju fenomenalno, čestitao sam im, napravili su sjajan uspeh. Znaćemo sa kojeg mesta će krenuti plej-of, ali ko god je sa druge strane ih neće želeti i može protiv svih protivnika da igra Partizan – kazao je Vlada Jovanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike