Auuuuu, kakva drama sa srećnim krajem! Partizan je u Top 8!

07.04.2023

23:17

0

Autor: G. F.

Crno-beli savladali Monako posle neverovatno uzbudljivog finiša i obezbedili mesto u završnici elitnog takmičenja

Auuuuu, kakva drama sa srećnim krajem! Partizan je u Top 8!
Partizan - Monako - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana igraće u završnici Evrolige! Posle velike drame savladali su Monako sa 88:84 i izborili mesto u Top 8 elitnog takmičenja!

Neverovatna utakmica, ne može se drugaćije objasniti to što se večeras izdešavalo u Francuskoj! Počelo je izuzetno loše po crno-bele, da li zbog svesti važnosti susreta, ili iz nekog drugog razloga, tek crno-beli su veoma brzo bili u dvocifrenom zadatku.

 

 

Uspeli su polako da se vrate u igru, da preuzmu konce u svoje ruke i sredinom treće četvrtine stignu do velikih plus 15. Delovalo je da je sve rešeno, da domaći tim nema odgovor na sjajno izdanje Partizana, ali je onda sve stalo.

Sve se okrenulo na stranu Monaka, koji je u finišu susreta uspeo i da povede posle dužeg vremena. Nije to slomilo Partizan, uspeli su crno-beli da sačuvaju živce, da budu mirni sa penala u završnici i na kraju odnesu možda i najveću pobedu u dosadašnjem delu sezone!

Nema potrebe izdvajati pojedince, ovaj meč zaista je dobio tim Partizana. Teško, uz mnogo prolivenog znoja i uz dramu kakvu samo košarkaš valjda može da priredi. Dramu koja je imala srećan kraj po Partizan, koji je siguran učesnik završnice Evrolige, a rasplet u poslednjem kolu pokazaće sa kog će mesta crno-beli u razigravanje i borbu za fajnal-for!

MONAKO: Okobo 23, Braun 7, Lojd 10, Blosomgejm, Kuture, Dijalo 11, Motijejunas 10, Amin, Outara 3, Strazel, Hol 10, Džejms 10.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 22, Avramović 22, Panter 8, Smailagić 12, Papapetru 6, Eksum 2, Naneli 12, Lesor 4, Trifunović, Anđušić, Madar.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, Partizan je u Top 8!

40. minut, 80:84 - Panteeeeeeeer! Trojkaaaaaaa! 

40. minut, 80:81 - Ledej sa penala siguran oba puta. Monako gubi loptu, do kraja je 35 sekundi.

39. minut, 78:79 - Ponovo vodi Partizan. Drama dostiže vrhunac. 

37. minut, 76:75 - Čeka nas dramatičan finiš susreta! Traje kriza Partizana, ređaju se greške. Monako ponovo vodi, Željko Obradović traži tajm-aut. Još tri i po minuta je do kraja susreta.

35. minut, 68:75 - Naneliiiii! Trojka kao melem! Saša Obradović traži tajm-aut!

34, minut, 68:70 - Mnogo je nervoze na parketu, a crno-beli imaju probleme na obe strane terena.

32. minut, 60:67 - Smailagić sa dva i Avramović sa tri rešavaju probleme u napadu. Ali nije dobro što oba centra Partizana imaju po četiri faula.

Počela je četvrta četvrtina.

Kraj treće ćetvrtine, 56:62 - Odluka trenera Monaka da na klupi ostavi Majka Džejmsa urodila je plodom, pa je prednost Partizana značajno smanjena. Avramović i posebno Ledej su pronašli bitne poene u završnici ovog dela igre, pa je zaliha crno-belih i dalje sasvim solidna.

28. minut, 49:53 - Trojka Lojda posle faula u napadu crno-belih. Željko Obradović traži tajm-aut, imaće šta da kaže svojim izabranicima.

27. minut, 46:53 - Eksum nema svoje veče, umesto njega u igri je ponovo Avramović.Nekoliko loših napada Partizana zaredom.  Naneli u igri umesto Papapetrua. Serija Monaka od 8:0.

25. minut, 38:53 - Ledej pogađa iz kontre uz faul, ali će dodatno bacanje izvesti posle tajm-auta koji je tražio trener domaćih.

23. minut, 38:49 - Smailagić napravio treći faul, na parketu je Lesor posle polovičnog učinka Džejmsa sa penala. Panter trojkom donosi +11 crno-belima.

Počela je treća četvrtina.

 

 

Kraj druge četvrtine, 35:42 - Posle sporog početka Partizan briljirao u drugih deset minuta. Aleksa Avramović je postigao 14 poena u ovom delu igre i pogurao crno-bele!

 

 

18. minut, 30:37 - Trener Partizana traži tajm-aut da malo "spusti gas". Crno-beli izgledaju preporođeno posle sporog otvaranja utakmice.

16. minut, 30:34 - Još jednu trojku je pogodio Smailagić, problem su tri faula Papaetrua. Panter se vratio u igru umesto Eksuma.

14. minut, 28:31 - Vodi Partizan! Avramović je nezaustavljiv, vezao je devet poena!

12. minut, 26:22 - Mnogo lopti gube crno-beli, već šest je takvih slučajeva. Na terenu je ponovo Smailagić umesto Lesora koji je napravio dva faula.

Počela je druga četvrtina.

 

 

- I za Evroligu je važno što je na tribinama Novak Đoković.

 

 

Završena je prva četvrtina, 22:18 - Kako je izgledalo na početku, rezultat je podnošljiv, mada je da nije bilo greške u poslednjem napadu moglo da bude i nerešeno.

 

 

9. minut, 20:16 - Baš su se ispromavišali košarkaši Partizana u šutu za tri poena, a uz to su na drugoj strani primili dva koša uz zvuk sirene. Možda i prvu dobru akciju crno-belih poenima je krunisao Naneli. Avramović pogodio jedno do dva bacanja, a Eksum zaokružio seriju od 5:0. Tajm-aut za Sašu Obradovića.

7. minut, 18:11 - Naneli i Avramović umesto Papaetrua i Pantera. Crno-beli pokušavaju trojkama da uhvate priključak, ali zasad nisu pronašli šut. Osetio je to Ledej, pa umesto otvorenog šuta krenuo u prodor i pogodio uz faul. Precizan je bio i sa penala.

5. minut, 14:8 - Po trojka Smailagića i Papapetrua, da se malo lakše diše. Eksum i Lesor umesto Madara i Smailagića u igri.

3. minut, 10:1 - Bolje je Monako otvorio utakmicu. Crno-beli imaju solidnu podršku sa tribina. Željko Obradović odmah mora da traži tajm-aut. Loš početak Partizana i u napadu i u odbrani.

Meč je počeo! Rešavaj, rešavaj, Partizane, rešavaj!

Utakmicu za Partizan počinju Madar, Panter, Samilagić, Papapetru i Ledej.

 

 

- Posebne zahvalnice za Danila Anđušića i Matijasa Lesora, koji su ranije igrali za Monako.

- Srdača zagrljaj Željka i Saše Obradovića, trenera dva večerašnja rivala.

 

 

- Novak Đoković je na tribinama, sedi zajedno sa prvim čovekom Monaka.

- Odradili su crno-beli zagrevanje pred utakmicu.

 

 

- Pravdu na utakmici Monako - Partizan deliće hrvatski arbirar Sreten Radović, Španac Karlos Peruđa i Gencijan Cici, koji je poreklom iz Albanije, ali živi u Nemačkoj i sudi tamošnju Bundesligu.

- Imali su crno-beli posebnog gosta na dan utakmice. Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji se sprema za turnir u Monte Karlu, posetio je delegaciju Partizana.

- Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski.  Ono što smo analizirali, to je da oni postižu prosečno 86.5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena tamo gde su posebno dominantni, a to je skok u napadu. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština te utakmice - rekao je trener Partizana Željko Obradović u najavi utakmice.

 

 

- Partizan je veoma težak protivnik, napravio nam je puno problema u prvoj utakmici. Igrali smo u njihovoj kući, u neverovatnoj atmosferi. Poslednji nastupi su nam omogućili da podignemo samopouzdanje i počinjemo da imamo dobro iskustvo u evroligaškim utakmicama. Uz prednost domaćeg terena, uz podršku naših navijača, ne moramo nikoga da se plašimo - kaže kapiten Monaka Jakuba Uatara.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike