Partizanu je ovo veoma važno, a vesti nisu loše! Ataman do detalja otkrio stanje Micića, Larkina i Bobue!

10.03.2023

23:31

1

Autor: A. Š.

Crno-beli sledeće nedelje putuju u Istanbul na meč iz kojeg bi mogli baš puno da profitiraju

Partizanu je ovo veoma važno, a vesti nisu loše! Ataman do detalja otkrio stanje Micića, Larkina i Bobue!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Dvostruki uzastopni pravak Evrope nalazi se nadomak oproštaja od trona posle ligaškog dela sezone Evrolige. Anadolu Eefs posle poraza od Crvene zvezde pre dva dana i večeras od Makabija došao je u situaciju da u poslednjih šest kola gotovo da nema pravo na poraz, a to bi i te kako mogao da iskoristi Partizan.

Beogradski crno-beli su polovičnim učinkom na mini turneji po Italiji zadržali sasvim realne šanse da se nađu u plej-ofu elitnog takmičenja, čija bi vrata mogli širom da otvore eventualnom pobedom u Istanbulu naredne sedmice.

Imaju crno-beli razloga za optimizam. Pre svega zbog toga što Efes samo dva dana pre duela sa izabranicima Željka Obradovića očekuje odigravanje odloženog meča sa madridskim Realom, a potom i zbog toga što zdravstvena situacija u ekipi turskog tima nije ni najmanje svetla.

Pričao je posle ubedljivog poraza od Makabija o tome i trener Ergin Ataman, koji je konačno prekinuo „zavet ćutanja„ i do detalja opisao u kakvom su fizičkom stanju Vasilije Micić, Šejn Larkin i Rodrig Bobua.

Počeo je sa srpskim reprezentativcem, koji je večeras odigrao samo devet minuta posle višenedeljne pauze zbog porede kolena.

- Micić nije trenirao sa ekipom pet nedelja. U stvari, on nije ni trebalo da igra danas. Ali, sinoć sam ga, zbog važnosti utakmice, pitao da li može. Rekao je da ne želi da igra bez da je prethodno odradio trening, ali nije me ni odbio. Nažalost, on uopšte nije spreman – kazao je Ataman.

Kontroverzni strateg potom se osvrnuo na situaciju sa Larkinom, čije je ne igranje protiv Zvezde bilo potpuno iznenađenje za sve.

- Šejn je u ponedeljak završio u bolnici sa sumnjom na upalu slepog creva. Posle dva dana provedena u bolnici, operacija je u poslednjem trenutku izbegnuta. U četvrtak je izašao, psihički ni on nije bio u stanju da igra, ali smo ga zamolili i on je izašao na teren.

Bobua je povredio skočni zglob na meču sa Zvezdom, a večeras je povredu obnovio.

- Zadobio je tešku povredu u poslednjih pet minuta utakmice u Beogradu. Međutim, izrazio je želju da igra zbog važnosti ovog duela, ali se ponovo povredio u prvom poluvremenu i mislim da je stanje sada pogoršano – istakao je Ataman i potom zaključio:

- Vasa već pet nedelja trenira sam, ali ima problem sa kolenima. Očekujemo da igra svake nedelje, ali ne može da dostigne taj nivo. Najveće iznenađenje za nas je bila situacija sa Larkinom, zbog toga je kod Brajanta i Klajburna došlo do nenormalog opeterećenja.

Osvrnuo se na kraju Turčin i na ono što njegov tima čeka naredne nedelje.

- Pred nama su dve veoma važne utakmice. U ovom trenutku nismo baš daleko od plej-ofa, igramo četiri utakmice kod kuće. Tražili smo od turske federacije da nam odloži prvenstvenu utakmicu, ali nisu to prihvatili. U nedelju igramo protiv Bahčešehira, u utorak odloženi meč sa Realom, pa sledi Partizan u četvrtak. Iskreno, trenutno ne znam u kojem ćemo sastavu igrati na tim utakmicama – kazao je Ergin Ataman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike