Efes posle Zvezde ne može da se sastavi! Ne pomaže ni Vasa, Makabi ih demolirao! Fener preokrenuo Barsu! (VIDEO)

10.03.2023

21:08

0

Autor: A. S.

Zanimljivo veče u Evroligi

Efes posle Zvezde ne može da se sastavi! Ne pomaže ni Vasa, Makabi ih demolirao! Fener preokrenuo Barsu! (VIDEO)
Vasilije Micić - Copyright Evroliga

Očekivala se reakcija Efesa nakon poraza od Crvene zvezde, ali su u 28. kolu Evrolige poniženi od ekipe Makabija. Drugi turski tim, Fenerbahče, uspeo je da se vrati sa ivice ponora i preokrene meč protiv Barselone, pa će nastavak borbe za Top 8 biti naročito interesantan.

Dvostruki uzastopni šampion Evrolige, kako se bliži kraj prve faze Evrolige, igra neprepoznatljivo. Doduše i povrede igrača im otežavaju situaciju, ali večerašnji poraz je izazvao brigu kod ljubitelja košarke, Makabije je slavio sa 86:64 u utakmici tokom koje su imali veliku prednost gotovo od samog starta.

Efes je tek u drugom poluvremenu uspeo da se probudi i smanji razliku koja je čitavo vreme iznosila oko 20 poena, prišli su na 72:60, ali tim Ergina Atamana dalje nije mogao.

 

 

Tako je njihova pozicija u Top 8 fazi prilično neizvesna. Uz meč manje, imaju i dve pobede manje od čak četiri tima koji su na skoru 15-13, među kojima je i Partizan.

Efes je večeras igrao u kompletnom sastavu, sa tek oporavljenim Vasilijem Micićem i Šejnom Larkinom, ali kao što je bilo i za očekivati, nisu imali veliku minutažu. Srspki plej je na terenu proveo devet minuta i postigao pet poena.

Makabi su pak predvodili Boldvin sa 23 poenom, Martin je dodao 13, dok je Braun postigao 11. Kod Efesa, Klajburn je postigao 12, a poen manje imao je Brajant.

Interesantno je bilo i na meču u Istanbulu. Barselona je bolje otvorila meč, vodila sa 30:13 u prvoj deonici, a potom su održavali prednost. Međutim, Fenerbahče je polako topio razliku, prišao na jednocifrenu razliku i u finišu poluvremena stigao do preokreta.

Iako je Barselona, rezultatski bila u meču, pitanje pobednika nije se postavljalo, Fener je upisao još jedan važan trijumf rezultatom 81:73

Najefikasniju u redovima pobednika bio je Motli sa 16 poena, dok je srpski bek, Marko Gudurić postigao jedan manje, a Nemanja Bjelica je stao na tri ubačena poena. U ekipi Barselone, najefikasniji, sa 19 poena bio je Nikola Mirotić.

Evroliga, 28. kolo

Alba - Virtus 74:96
Žalgiris - Asvel 85:67
Olimpijakos - Bajern 102:74
Milano - Partizan 76:62
Real Madrid - Valensija 95:91

Petak

Anadolu Efes - Makabi 64:86
Fenerbahče - Barselona 81:73
Panatinaikos - Crvena zvezda (u toku)
Baksonija - Monako (u toku)

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike