Zvezdin san o Top 8 nije ugašen! Kampacov ples srušio dvostrukog prvaka Evrope u grotlu Pionira!

08.03.2023

21:22

0

Izabranici Duška Ivanovića ostvarili veliku i važnu pobedu protiv Anadolu Efesa

Zvezdin san o Top 8 nije ugašen! Kampacov ples srušio dvostrukog prvaka Evrope u grotlu Pionira!
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Zvezdin san o Top 8 Evrolige nije ugašen. Seriju od tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju crveno-beli su prekinuli u duelu sa dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope Anadolu Efesom, koji je u grotlu Pionira potpuno nestao u furioznoj četvrtoj deonici crveno-belih - 94:75.

Bez udarnih igala u svojoj ekipi prenervozni Ergin Ataman (isključen sredinom četvrte deonice zbog druge tehničke greške) večeras nije mogao da izvuče povoljniji rezultat. Od ranije povređenom Vasi Miciću, uoči meča sa Zvezdom u klupskoj ambulanti se pridružio i Šejn Larkin, čiji izostanak ostatak Efesovog tima nikako nije mogao da nadomesti.

S druge strane, Zvezdi je neophodan vetar u leđa dao Fakundo Kampaco. Pritisak i težina utakmice i te kako se osetila u igri srpskog i regionalnog šampiona, koji je večeras uz Kampaca imao još nekoliko diskretnih, ali velikih heroja. Jedan od njih bio je Ognjen Dobrić, koji je sa 12 poena u uvodnoj deonici meča održao Zvezdu iznad vode, u momentima kada je Efes furizonim startom došao do plus osam i pretio da ode na dvocifreni plus.

A onda je u drugoj deonici zaplesao Kampaco. Sa 15 poena, bez promašaja (1/1 za dva, 3/3 za tri, 4/4 sl. b) ulio je argentinski plejmejker mirnoću i sigurnost u Zvezdinu igru, koja je sredinom treće deonice, posle trojke Dobrića, pobegla na velikih plus 10 (55:45). Iako su tada mnogo pomislili da meč ulazi u jednosmernu ulicu, kako su je brzo i lako stekli, crveno-beli su na isti način i ispustili dvocifrenu prednost.

Ponovo se u tim momentima uvukla nesigurnost, srljali su Ivanovićevi izabranici iz greške u grešku, a kada je Brajant u 32. minutu ubacio trojku za vođstvo Efesa (70:68) verovatno da nije bilo navijača Zvezde koji nije pomislio da se crveno-belima sprema još jedna košmarna završnica meča. Ipak, imali su tada domaći i malo sreće, Brajant je na plus dva, u narednom napadu promašio šut van linije 6.75, da bi odmah potom Zvezdin drugi diskretni veliki heroj Stefan Marković ubacio trojku sa osam metara (njegovi prvi poeni na meču), koja je bila inicijalna kapisla sa eksploziju srpskog i regionalnog šampiona koji je do kraja na krilima Luke Mitrovića i Kampaca stigao i do ubedljive pobede.

Crvena zvezda: Vildoza 6, Lazarević 5, Kampaco 22 (7 as), Mitrović 10, Martin 2, Dobrić 15, Ivanović, Nedović 9, Kuzmić 5, Petrušev 7, Bentil 10.

Anadolu Efes: Bobua 15, Singlton, Efeoglu, Brajant 10, Gazi, Klajburn 12 (9 sk), Haltali, Tundžer 8, Plajs, Embaj 12 (7 sk), Žižić 16, Danston 2.

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak
Alba - Žalgiris 63:66
Olimpijakos - Barselona 77:70
Valensija - Olimpija Milano 84:88
Virtus Bolonja - Partizan 79:88
Real Madrid - Baskonija 81:85
Bajern Minhen - Asvel 76:72

Sreda
Makabi Tel Aviv - Fenerbahče 78:74
Crvena zvezda - Anadolu Efes 94:75
Monako - Panatinaikos (U TOKU)

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila Anadolu Efes 94:75!

38. MINUT - Brajant pravi faul u napadu. Zvezda ima pobedu na tacni tri i po minuta pre kraja četvrte deonice - 86:74. Luka Mitrović zakucava i dovodi crveno-bele nadomak pobede - 88:74. U završna dva minuta četvrtog kvartala Zvezda ulazi sa ogromnih plus 91:74 posle trojke Lazarevića.

36. MINUT - Žižić lakim poenima prekida seriju Zvezde 10:0 - 78:72. Lazarević sa dva ubačena penala održava crveno-belima plus osam na polovini četvrte deonice. Žižić pravi korake, posle čega Kampaco poenima iz prodora vraća Zvezdi plus 10. Ataman je zbog prigovora dobio tehničku grešku, što znači automatsko isključenje. Vildoza je ubacio penal i doneo Zvezdi najveći plus u dosadašnjem toku meča - 83:72. Bubua ubacuje "dugu dvojku", ali na drugoj strani Mitrović sa 2+1 donosi crveno-belima maksimalnih 86:74.

34. MINUT - Posle dva i po minuta igre u četvrtoj deonici prve poene za Zvezdu, ali i svoje na meču, postiže Marković. Trojkom vraća prednost Zvezdi, a potom u kontri Kampaco poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje. Pionir gori, Zvezda na ulasku u 34. minut vodi 74:70. Kampaco je promašio bacanje zbog tehničke greške Brajantu. Iskupljuje se Argentnac poenima iz prodora - 76:70. Izgubljena lopta Bubue, Zvezda na isteku 36. minuta vodi 78:70 posle ubačenih penala Bentila.

32. MINUT - Još jednom izuzetno tvrdo na startu četvrtine. Prve poene, posle skoro dva minuta igre postiže Brajant i to trojku. Efes ponovo vodi - 70:68.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Petrušev sa dva uzastopna atraktivna zakucavanja pali vatru u Pioniru, ali Bubua odmah ubacuje trojku - 66:64. Nedović je promašio potpuno otvorenu trojku, posle čega Brajant poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje za novo vođstvo Efesa - 67:66. Na kraju treće deonice Zvezda vodi 68:67 poenima Petruševa.

28. MINUT - Dva uzastopna napada crveno-beli nisu šutnuli na koš, pa Žižić lakim poenima vraća Efes na samo minus tri - 59:56. Vildoza ubacuje izuzetno važnu trojku za Zvezdu - 62:56. U završna dva minuta treće deonice Zvezda ulazi sa plus tri posle još jedne trojke Mbaja - 64:61.

26. MINUT - Na ulasku u 25. minut Lazarević pravi četvrtu ličnu grešku. Mbaj ubacuje još jednu trojku - 59:54. 

24. MINUT - Zvezda na ulasku u 23. minut ide na plus 10 posle trojke Dobrića - 55:45. Bubua odgovara na isti način uz zvuk sirene za istek napada. Na taj način je prekinuta serija Zvezde 10:0 s kraja druge i početka treće deonice - 55:48. Mbaj, posle poena Kuzmića, ubacuje trojku, Efes prilazi na 57:51. Bentil postiže važne poene za Zvezdu iz napada koji je delovao izgubljen.

22. MINUT - Drugo poluvreme počinje promašenim slobodnim bacanjem Kampaca, zbog tehničke greške koju je dobio Ataman na kraju druge deonice. Promašili su crveno-beli i uvodni napad u nastavku meča. Promašuju i gosti svoj prvi napad u trećoj deonici. Prve poene u nastavku postiže Kuzmić, i to uz faul. Zvezdin centar je ubacio i dodatno bacanje, crveno-beli su na novom najvećem plusu - 52:45.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 49:45. Posle trojke Tunčera za izjednačenje Kampaco se izborio sa tri slobodna bacanja, posle čega je klupa Efesa dobila tehničku grešku. Argentinac je ubacio sva četiri penala.

18. MINUT - Na ulasku u 17. minut Nedović ubacuje trojku za najveće vođstvo Zvezde - 40:36. Imali su crveno-beli napad na plus četiri, Nedović je promašio posle prodora, a potom je Žižić vezao četiri poena i poravnao rezultat. Između njegova dva koša Petrušev je promašio zakucavanje - 40:40. U završna dva minuta prvog poluvremena Zvezda ulazi sa pola koša prednosti posle polovičnog učinka Nedovića sa linije penala - 41:40.

16. MINUT - Eksplozija u Pioniru. Posle velike borbe, Mitrović je poentirao uz faul, ali je potom promašio dodatno bacanje. Efes i dalje vodi 34:33. Zvezda je u seriji 10:0, posle trojke Kampaca prvi put na meču crveno-beli vode - 36:34. Ataman traži minut odmora. Polovičnim učinkom sa linije penala seriju Zvezde prekida Žižić. Isti učinak na drugoj strani ima i Petrušev - 37:35.

14. MINUT - Na seriju Kampaca 6:0 Efes odgovara sa sedam uzastopnih poena i ponovo ide na dosad najvećih plus osam. Ivanović traži tajm aut - 34:26. Odgovara Nedović sa pet uzastopnih poena - 34:31.

12. MINUT - Na lake poene Klajburna sa dve uzastopne trojke odgovara Kampaco - 27:26. Klajburn ubacuje trojku na drugoj strani - 30:26.

 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Efes je imao još jednom spreman odgovor, vezao četiri poena i odbio nalet Zvezde. Na kraju prve deonice istanbulski tim vodi 25:20.

8. MINUT - Dobrić je izuzetno raspoložen na početku meča. Poentirao je uz faul (promašio dodatno bacanje), potom ubacio i trojku Zvezda je ekspresno na minus tri - 17:14. Bubua prekida mini seriju crveno-belih 5:0. U završna dva minuta uvodne deonice ulazi se s vođstvom Efesa 19:16 posle 10. poena Dobrića.

6. MINUT - Dobrić je trojkom na isteku napada pokušao da pokrene Zvezdu, ali su košarkaši Efesa imali još jedan spreman odgovor i preko Žižića i Bubue čuva sigurno vođstvo - 17:9.

 

 

4. MINUT - Bentil postiže prva četiri poena za Zvezdu, ali Efes deluje prilično sigurno na startu meča - 10:4.

2. MINUT - Efes je bolje počeo meč i posle trojke Bubue vodi 5:0.

 

 

- Vasa Micić je stigao u Pionir i dobio ovacije crveno-belih tribina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike