Rasistički skandal u Skoplju, stranci iz FMP nazivani pogrdnim imenima! Sledeći put napuštamo parket!

03.03.2023

20:17

0

Autor: G. F.

Navijači MZT vređali strance iz redova gostiju, trener Stefanović to više neće da trpi

Rasistički skandal u Skoplju, stranci iz FMP nazivani pogrdnim imenima! Sledeći put napuštamo parket!
Duel MZT-FMP u Skoplju - Copyright AdmiralBet ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Košarkaši MZT ostvarili su zasluženu pobedu nad FMP (87:82) u 20. kolu AdmiralBet ABA lige, a meč će ostati u senci zbog užasnog ponašanja domaćih navijača u Skoplju.

Zbog svega viđenog klub iz Železnika se oglasio zvaničnim saopštenjem:

- Prinuđeni smo da se oglasimo povodom sramnih događanja u Skoplju. Bez ikakve namere da umanjimo više nego zasluženo pobedu MZT i atmosferu koja je generalno veoma dobra i karakteristična u dvorani "Jane Sandanski" - pišu iz FMP, pa nastavljaju:

- Pojedinci su rešili da unište jednu dobru i dinamičnu košarkašku utakmicu. Igrači FMP Ebuka Izundu, Čarls Dženkins, Čarls Mening i Čarls Mur trpeli su najgnusnije uvrede od strane domaćih navijača. Povicima "monkey" i "gipsy" bacili su veliku ljagu na klub i ABA ligu. Zašto ligu? Zato što je ovo treća utakmica na gostovanjima gde Amerikanci i Nigerijac iz redova KK FMP trpe najgnusnije uvrede. Totalni nonsens je što i u rivalskoj ekipi igraju igrači iste puti, što dodatno celu stvar čini neverovatnom. FMP je već pisao dopise ABA ligi ovim povodom u najboljoj nameri da se povici pojedinih pećinskih ljudi trajno zaustave. Nikada i nigde nema mesta rasističkim ispadima!

 

 

Čak je i trener FMP Nenad Stefanović odmah po završetku utakmice na konferenciji za medije pričao o nemilim događajima.

- Čestitam MZT-u i ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa njihovom pobedom, utakmicom niti time ja to umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku mi na trećem gostovanju u nizu slušamo povike sa tribine "gipsy" i "monkey". Mi i dalje imamo nekoga ko omalovažava nekoga zbog boje kože. 21. vek! Stvarno sam mislio da nismo u 13. veku. To je treće gostovanje. Na još veći paradoks MZT ima tri takva momka, vređaš naše igrače i vređaš svoje. Pri tom, moji momci ni jednim gestom i gestikulacijom to nisu zaslužili. Sada vam kažem, sledeći put izlazimo sa utakmice. U 21. veku "gipsy" i "monkey" da se sluša. Skandal!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike