Mega dovela dvojicu bekova: Ružičasti pojačavaju konkurenciju na spoljnim pozicijama i planiraju unapred

01.03.2023

18:25

0

Autor: P.K.

Zbijaju se redovi u borbi za plej-of i nastavak takmičenja

Mega dovela dvojicu bekova: Ružičasti pojačavaju konkurenciju na spoljnim pozicijama i planiraju unapred
Paunović levo, Terzić desno - Copyright Mega MIS

Mega je imala vremena da proceni stanje tima posle igranja finala Kupa Radivoja Koraća, tako je odlučila da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama u borbi za plej-of.

Ugovore sa "ružičastima" potpisala su dvojica bekova – Luka Paunović iz OKK Beograda i Branislav Terzić iz Tamiša.

Paunović je rođen 2002, on je dete Mege, prošao je sve omadinske selekcije kluba, a prvi profesionalni ugovor potpisao je avgusta 2020. Sa pionirima je 2017. godine bio šampion Srbije (MVP finalnog turnira) i pobednik Mini kupa, a titulu je osvojio i sa kadetima Mege 2018. godine.

Sa juniorima je bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji.

U dve prethodne sezone je igrao u OKK Beogradu, s tim što je nastupao i za Megu u Superligi Srbije. Ove takmičarske sezone je zabeležio 19 nastupa u dresu "klonfera" sa prosekom od 8,1 poena po meču.

Terzić je dosta stariji. On je rođen decembra 1997. igrao je u Americi, nastupao je na koledžu AIC Yellow Jackets  (Masačusets).

Terzić se 2021. vraća iz SAD i potpisuje za Tamiš. Ove sezone je odigrao 22 utakmice za klub iz Pančeva, sa prosekom od 10,7 poena i sedam skokova po meču.

Mega se u AdmiralBet ABA ligi trenutno bori za plej-of. Trenutno je na devetom mestu, sa skorom 8/11, koliko ima i osmi Split. Ispred njih su Studentski centar i Zadar sa učinkom 9/10, dok je iza njih Cibona sa 7/12.

U Megi na mestu plejmejkera igraju Aleksa Uskoković i Ahmad Rori, dok na poziciji beka-šutera nastupaju Oleksandr Kobzistij, Malkolm Kazalon, Nikola Đurišić i Aleksandar Stefanović, ali retko kad su svi oni u pogonu zbog povreda i bolesti.

Očekuje se da će Paunović i Terzić pre svega poboljšati kvalitet treninga, a ne treba zaboraviti ni da se u Megi uvek sve planira na vreme, pa se tako verovatno sprema i za Superligu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike