Odlučujući meč Orlova: Ovih 12 košarkaša napada Britaniju!

26.02.2023

19:25

0

Košarkaši Srbije će biti jači za igrače Partizana i Crvene zvezde

Odlučujući meč Orlova: Ovih 12 košarkaša napada Britaniju!
Svetislav Pešić - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Košarkaši Srbije igraju u ponedeljak (27.02) u 20. časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo.

Orlovima je neophodna pobeda protiv selekcije Velike Britanije, a selektor Svetislav Pešić će u odnosu na utakmicu u Atini na raspolaganju imati petorici igrača Crvene zvezde i Partizana i igrača Fenerbahčea Marka Gudurića.

U nedelju uveče na treningu se pojavio i Stefan Jović koji zbog povrede noge nije mogao da završi duel sa Grčkom.

- Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrda truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šanu koja im se ukaže. Nadamo se da će publika prepoznati da nam je podrška potreba i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu - poručio je Pešić.

Pored Jovića očekuje se da u timu budu 11 od sledećih 12 igrača: Nemanja Jaramaz, Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Marko Jagodić-Kuridža, Mladen Jeremić, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Filip Petrušev.

U odnosu na meč u Atini, stručni štab ne može da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Nemanju Dangubića, koji su zbog klupskih obaveza morali da napuste državni tim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike