Pešić bez dlake na jeziku: Baš me briga šta pričaju dušmani - dotakao se i svog statusa na klupi "orlova"!

18.10.2022

07:07

0

Iskusni stručnjak kazao je da nije imao kontakte sa Savezom

Pešić bez dlake na jeziku: Baš me briga šta pričaju dušmani - dotakao se i svog statusa na klupi "orlova"!
Tan2022-9-3_19122625_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić u emisiji "Top Gol" govorio o raznim temama, a jedna od njih je bila vezana i za Miloša Teodosića, zbog čega nije bio na Eurobasketu.

- Znam odakle su dolazili napadi na mene i zbog toga me to nije pogodilo. Posao trenera je da donosi odluke i snosi odgovornost za pomenute odluke. Teodosić nije odstranjen zbog discipline ili nediscipline. Lepo sam sve objasnio Teodosiću i javnosti. Teodosić je bio i dalje je zaslužan za sve uspehe reprezentacije. Kao trener doneo sam odluku da ekipa ide u drugom pravcu - poručio je Pešić.

Popularni Kari rekao je da ga ne zanimaju stavovi kolega, jer kritičara je uvek bilo.

- Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana. Njima ne želim da se bavim. Ja sam trener već četrdeset godina. Samim tim, priče o tome da sam dementan i star me zaista ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice. Što se medija tiče, ni to me ne pogađa, jer mnogi nisu dovoljno obrazovani da objasne ni pobedu, a kamoli poraz. To što mnogi treneri nemaju posao u Srbiji, ja nisam kriv. Ja sam svoju knjigu napisao i nisam došao nikome ništa da uzmem, ja sam došao da pomognem. Preuzeo sam reprezentaciju jer sam to osećao kao obavezu.

Svetislav Pešić pričao je i o svom opstanku na klupi Orlova.

- Slede vrlo brzo nove reprezentativne obaveze. Da li ostajem ili ne. Ne znam. Niko me nije zvao, niti kontaktirao. Ono što znam, mi nemamo gotovo nikoga iz reprezentacije koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Kada sam rekao da je Belgija bolja od nas mnogi su me gledali čudno. Isto je bilo i kada sam to rekao za Letoniju. Sada sledi duel sa Velikom Britanijom, koja je objektivno bolja od nas, jer je ogromno pitanje u kakvom sastavu ćemo izaći na parket. Moramo svi da se smirimo. Prošle je vreme kada su svi na ime Srbije skidali gaće. Toga više nema - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike