Imali smo dobar razgovor sa Partizanom i Zvezdom! Hoće li igrači večitih biti na raspolaganju Pešiću? (FOTO, VIDEO)

21.02.2023

12:52

0

Autor: D. N.

U petak u Atini, a u ponedeljak protiv Velike Britanije u Beogradu, neophodna barem jedna pobeda

Imali smo dobar razgovor sa Partizanom i Zvezdom! Hoće li igrači večitih biti na raspolaganju Pešiću? (FOTO, VIDEO)
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju dve kvalifikacione utakmice za Mundobasket, gostovanje Grčkoj, a zatim i utakmica sa Velikom Britanijom u Beogradu.

Za plasman na planetarni šampionat koji će ove godine zajedno organizovati Japan, Filipini i Indonezija potrebna je jedna pobeda, a u Beogradu je odrađen i otvoreni trening na kojem je pričao i selektor Svetislav Pešić.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na Svetsko prvenstvo - kazao je Pešić koji može da računa na sledeće igrače: Dangubića, Jeremića, Đurišića, Pecarskog, Beslaća, Radanova, Jovića, Miletića, Ristića, Jagodića-Kuridžu, Simanića, Uskokovića i Šaranovića.

Na raspolaganju su i igrači moskovskog CSKA, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac su tu, ali ne za oba meča. Već samo za onaj u Grčkoj, a to važi i za igrača Bajerna Ognjena Jaramaza.

- Znači nam to što su tu, ali imaćemo ih na raspolaganju samo za petak. Oni će posle utakmice u Atini da se spakuju i vrate za Moskvu, pošto tamo imaju redovno kolo VTB lige. Nisu dobili odobrenje za drugu utakmicu - objasnio je selektor "Orlova" koji nije mogao da kaže šta će se desiti sa igračima Partizana i Crvene zvezde koje u Evroligi očekuju veoma važni mečevi.

- Još je neizvesno. Dobro je pitanje, ali neizvestan odgovor. Pričali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i Partizana, to su bili dobri razgovori. Nisu bili u mogućnosti da puste svoje igrače jer igraju važne utakmice u Evroligi. Novembar je bio drugačija situacija, sada je borba za plej-of.

Svaka pobeda ili poraz može da odluči njihovu sudbinu, to nam je jasno. Pričalo se o mogućnosti da se neko od igrača priključi za drugu utakmicu, ali o tome dok dođe vreme.

Takođe, da li će rasplet u Atini uticati na sastav za meč protiv Velike Britanije, još je nejasno.

- Imamo situaciju da od igrača iz Evrolige može da igra samo Jaramaz. Španski klubovi ne puštaju svoje igrači, ostali imaju takođe redovno kolo koje igraju... - zaključio je Pešić.

https://24sedam.rs/sport/kosarka/198664/srbija-krece-ka-svetskom-prvenstvu/vest

Prvo mesto na tabeli grupe kvalifikacija za Prvenstvo drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet. Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Letonija i Grčka su već izborile nastup na Mundobasket, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike