Pešić ističe odsustvo Jovića i sreće! Dva poluvremena – dve različite utakmice!

24.02.2023

20:29

0

Autor: A. Š.

Selektor Orlova bez teških reči prokomentarisao poraz od Grčke

Pešić ističe odsustvo Jovića i sreće! Dva poluvremena – dve različite utakmice!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Veliku je šansu Srbija imala da već večeras izbori plasman na Mundobasket. Imali su Orlovi u Grčkoj i dvocifrenu prednost sredinom treće četvrtine, ali su na kraju pali u dramatičnoj završnici posle dodatnih pet minuta.

- Dva različita poluvremena, dve različite utakmice. U prvom delu smo kontrolisali sve aspekte igre, pre svega ofanzivni skok i odbranu. U drugom poluvremenu Grci su počeli da igraju jako agresivno u oba smera. Uzeli su mnogo otvorenih šuteva, mi ih nismo zaustavili u nekim lakim prodorima. Nismo imali sreće u krucijalnim momentima utakmice – kazao je posle meča selektor Svetislav Pešić.

Pred Orlovima je sada meč istine u ponedeljak na domaćem terenu protiv Velike Britanije u utakmici koja bi imala revijalni karakter da su Jović i drugovi večeras ostvarili pobedu.

- Treća četvrtina je uvek kritična, a mi smo izgubili Jovića, ostali smo bez iskustva. Čestitamo Grcima na pobedi, pokazali su jak karakter, zaustavili su nas u najbitnijim segmentima igre, raslo im je samopouzdanje i utakmica se zato završila tako kako se završila – dodao je iskusni strateg.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima Srbije Nikola Milutinov složio se sa selektorom da su u Grčkoj viđena dva potpuno različita poluvremena.

- U prvom smo bili agresivni i igrali smo odlično u odbrani. U nastavku smo prestali da igramo odbranu, oni su počeli da pogađaju lake šuteve i dolaze do skokova u napadu, podizali su samopouzdanje i vratili su se potpuno u utakmicu. Kada im daš takvo samopouzdanje, sve je mnogo lakše jer su igrali pred svojom publikom. Kasnije nam je bilo jako teško da dođemo do pobede – kazao je centar moskovskog CSKA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike