Postoji samo jedan uslov da Jokić ponovo igra za reprezentaciju! Pešić se već raduje susretu sa najboljim košarkašem sveta!

13.01.2023

15:52

0

Autor: A. S.

Selektor je otkrio i najveće kvalitete najboljeg košarkaša NBA lige

Postoji samo jedan uslov da Jokić ponovo igra za reprezentaciju! Pešić se već raduje susretu sa najboljim košarkašem sveta!
Selektor Pešić i Nikola Jokić - Copyright Fiba.basketball

Da li će Nikola Jokić igrati u reprezentaciji Srbije prilikom narednog okupljanja, pitanje je koje definitivno interesuje najveći broj navijača u Srbiji

Selektor Srbije, Svetislav Kari Pešić, gostovao je na RTS-u, pa se između ostalog dotakao i statusa najboljeg košarkaša NBA lige u reprezentaciji.

- Najveći kvalitet Nikole Jokića nisu tripl-dablovi i dabl-dablovi, što je važno medijima i navijačima. Najveća karakteristika Nikole Jokića je da napreduje iz godine u godinu. Te priče da ne trenira, da donosi talenat na teren, da je rođen sa tim, to nije tačno. Mene impresionira kod njega priprema za trening, završetak treninga, utakmice i dalji nastavak aktivnosti. Apsolutno je posvećen kada je u pitaju njegovo telo. Sećam se kad sam bio kod njega u poseti i Tarlać i ja ga čekamo na večeri i ne vidim da je on to, odjednom konstatujem gledajući njegovo telo - da li je on krilo? Dugo ga pre toga nisam video uživo. Impresije o njemu su fantastične - rekao je Pešić, pa još dodao o Nikolinom talentu:

- Malo je takvih igrača koji igraju na takvom nivou kao on, ali zašto je tako? Pre svega jer veoma dobro koristi sve što može za pripremu. On je na ove pripreme došao kao jedan od najbolje pripremljenih igrača. Kao i obično, vrše se testiranja na početku i on je apsolutno u prvoj grupi. Ne bih govorio ko je u prvoj, ko u drugoj, ali on je bio u prvoj. Ti veliki igrači su svesni odgovornosti koje nose, njih je lako trenirati i komunicirati sa njima, jer oni nose odgovornost i za svoju igru, saigrače, drugare...

Pešić je otkrio još jednu impresivnu crtu Nikoline ličnosti, on ne viče i ne drži govore, uvek se nalazi sa strane, odlučan da prati.

- Ako razgovaraš sa Jokićem o tome šta bi trebalo da uradimo, on ti kaže 'Kouč, samo reci i idemo u tom pravcu'. On nije osoba koja će da viče, skače, da drži govore, biće u bekgraundu, ali njegov stav i ponašanje prema grupi samo po sebi njega dovodi u priliku da može da se kaže da je jedan od vođa svakog tima. I u Jokiću i u reprezentaciji. Nekada skromnost može da smeta, ali on želi da podeli pobedu sa svima. Sad je došao u sledeću fazu svog razvitka. To što on kaže da mu MVP i tripl-dabl nisu bitni. Kaže 'to interesuje vas, a ne mene. Mene interesuje kako mogu da postanem šampion NBA'. Najbolji igrač je timski igrač. Ako je slon na čelu, svi su slonovi iza njega. A ako je ispred njega prava životinja, onda su svi iza njega takvi.

A da li ćemo videti Jokića ponovo u reprezentaciji i to već na Svetskom prvenstvu, selektor je kratko i jasno rekao:

- Svi se radujemo, ja posebno, ali da bi se to ostvarilo, moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo - zaključio je Pešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike