Nismo potcenili Metalac, probali smo da rasporedimo minutažu: FMP se već okreće Megi

16.02.2023

22:16

0

Autor: A. S.

Tim iz Železnika je mogao i ranije da reši pitanje pobednika

Nismo potcenili Metalac, probali smo da rasporedimo minutažu: FMP se već okreće Megi
Nenad Stefanović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši FMP-a poslednji su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća. U duelu sa ekipom Metalca slavili su rezultatom 91:76, pa će u petak sa ekipom Mege tražiti put do finala.

Duel sa timom iz Valjeva bio je pun oscilacija, ali je FMP na kraju slavio prilično lako, a Nikola Manojlović je pohvalio rivala i već se okrenuo novom meču.

- Čestitam Metalcu na odličnoj igri, respektujemo ih i ušli smo sa velikom motivacijom. Nakon tri poraza u regionalnoj ligi, došli smo da osvojimo sve ovo. Odigrali smo okej utakmicu, imali smo pad pri kraju treće četvrtine. Sutra je novi dan igramo sa ekipom Mege i daćemo sve od sebe - naveo je Manojlović, a sličnog mišljenja je bio i trener tima iz Železnika, Nenad Stefanović:

- Kao što je NIkola rekao, utakmica je bila teška, pripremili smo se ozbiljno. Nikakvog potcenjivanja nije bilo, tek pri samom kraju smo prelomili, što govori o njihovom kvalitetu. Čestitam i mojim momcima, nije nam lako, probali smo da rasporedimo minutažu. Mi imamo osam učesnika turnira, četiri velikih glavnih trenera, i četiri mlada trenera,  tu računam i sebe, Baneta, Marka Baraća i Marka iz Vojvodine, to je bitna stvar za srpsku košarku - rekao je Stefanović.

Ni iz tabora poraženih nisu bili nezadovoljni, što je kazao i kapiten ekipe, Marko Bajić.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica, protiv ekipe iz  vrha ABA lige. Loše smo ušli u utakmicu, sa previše respekta, što nas je i koštalo egala u finišu. Dali smo naš maksimum u ovom trenutku, okrećemo se obavezama u KLS-u, a FMP-u želim sreću z nastavku Kupa i ABA ligi.

Trener Metalca, Branislav Ratkovica pohvalio je rivala i poželeo im sreću u nastavku sezone.

- Čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi, ključ pobede je što su pristupili utakmici onako kako i jesu. Mislim da je prelomljena između 10. i 15. minuta, čini mi se i zbog prevelikog respekta, nismo upeli da im od samog starta odgovorimo. Ideja je bila da igramo čvrstu utakmicu - kazao je Ratkovica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike