Sve je spremno za spektakl: Zvezda razbila Borac i zakazala večiti derbi sa Partizanom! (FOTO GALERIJA)

16.02.2023

18:33

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli su bez većih problema slavili protiv Čačana 89:64

Sve je spremno za spektakl: Zvezda razbila Borac i zakazala večiti derbi sa Partizanom! (FOTO GALERIJA)
Luka Mitrović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli su bez većih problema pobedili Borac sa 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)  i zakazali duel sa Partizanom u polufinalnu nacionalnog Kupa.

Očekivano da su izabranici Duška Ivanovića stigli do trijumfa, iako prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovako ubedljivu pobedu Zvezde.

Treba istaći da se Čačani dobro držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku crveno-beli ubacili u šestu brzinu i bez većih problema slavili protiv Borca.

A, sada sledi spektakl i svi su očekivali ovaj duel u polufinalnu između Partizana i Zvezde, nema dilema da će to biti poslastica za sve ljubitelje košarke, što se kaže finale pre finala.

Obe ekipe su očekivano lako stigli do polufinala i teško je reći ko je u ovom trenutku favorit u meču večitih rivala, ali jedno je sigurno očekuje nas jedna dobra utakmica, i čini se da će pobednika odlučivati jedna lopta, kao što je bio slučaj u prethodna tri međusobna meča. 

ZVEZDA: Vildoza 18 (4as, 2 uk.l), Lazarević, Kampaco 10 (6as), Mitrović 4 (7sk), Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6 (4as), Kuzmić 2, Petrušev 11 (4sk)

BORAC: Boldvin 11 (6sk), Ćurčić 3, Glišić, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14 (8sk, 5as), Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13

 

40. minut KRAJ 89:64

37. minut - Svi na parketu žele da sudijska trojka što pre odsvira kraj. Zvezda dominira, Borac nemoćan. U kratkim crtama šta se dešavlo u drugom poluvremenu. 77:56 

33. minut - Zvezda iz minute u minut povećeva razliku i sada su otišli na plus 22 (70:48). Ovde je sve rešeno samoise čeka da se utakmica završi.

Početak četvrte četvrtine:

 

 

30. minut - Čini se da je Zvezda pobedu rešila u trećoj četvrtini. Mnogo bolja igra crveno-belih u nastavku i to se odmah videlo na semaforu. Sve vreme imaju prednost preko 10 poena (64:48).

26. minut - Definitivno je Zvezda ušla u svoj ritam, prednost raste iz minute u minut. Sve dolazi na svoje. Čačani nemaju snage. 

24. minut - Osetnija prednost crveno-belih, razlika otišla na preko deset poena. Sve dolazi na svoje. Vildoza briljira na početku drugog poluvremena. (46:34)

22. minut - Zvezda se polako odpeljuje. Očigledno da sve dolazi na svoje (41:34).

Početak drugog poluvremena:

20. minut - Kraj prvog poluvremena u kojem Zvezda ima vođstvo, ali nije oduševila tokom prvog poluvremena. Dosta promašaja, crveno-beli su čak bili u minusu 11 (17:6), ali su uspeli da preokrenu i da odu u svlačionicu sa prednošću od pet poena (35:31) 

 

 

16. minut - Zvezda ušla u svoj ritam igre, i do sada napravila najveću razliku (30:23). Očigledno da stvari dolaze na svoje. Borac očigledno nema snage da se jače suprostavi crveno-belima. 

12. minut - Zvezda se totalno vratila u igru i povela napokon posle slabe prve četvrtine (25:23).

Početak druge četvrtine:

10. minut - Zvezda se totalno vratila u meč. Očigledno da Čačani nisu izdržali u visokom ritmu, što su iskoristili crveno-beli. Prva četvrtina završena 19:17 za Borac. 

9. minut - Izabranici Duška Ivanovića su pojačali igru u odbrani, iz čega postižu pet laganih poena (19:13). Crveno-beli napravili seriju 7:2

7. minut - Ovako loš početak niko nije očekivao, Borac igra otvorenu košarku, bez straha. Crveno-beli ne mogu da pogode. Baš su se ispromašivali u prvoj četvrtini.

5. minut - Sjajan početak Čačana, već imaju plus 11 (17:6). Zvezda u nokdaunu, ništa im ne polazi za rukom. Ivanović zove tajm-aut 

4. minut - Odlično je počeo Borac, nisu se upalšili protivnika i već sada imaju prednost od pet poena (9:4).

2. minut - Početno opipavanje pulsa. Borac se za sada dobro drži (4:4). Crveno-beli dosta maše na početku meča, što Čačani znaju da iskoriste. 

Počinje meč:

 

 

Petorka Zvezde: Vildoza, Lazarević, Kuzmić, Petrušev, Dobrić.

Crveno-beli na megdan protiv Borca iz Čačka izlaze bez Bentila, koji se nije ni skinuo. 

Igrači Zvezde izašli na parket dvorane Čair.

- Kod tapkaroša cena komplet ulaznica za utakmice Zvezde iznose neverovatnih 7.000. dinara

- Polako se navijači Zvezde okupljaju oko dvorane Čair, njih 400 napravili su korteo.

BLOG UŽIVO

Evo i izjava dva trenera, Ivanovića i Mijatovića.

- Kup je jedno specifično takmičenje. Jedna utakmica, svako svakog može da dobije. Moramo da budemo fokusirani. Znamo kakav je Borac, to je iskusna ekipa, svi su dobri šuteri, imaju sada i Gagića koji igra dobro na niskom postu.

Ako hoćeš da osvojiš titulu moraš da pobediš tri protivnika, da li je četvrtfinale, polufinale ili finale. Svejedno je, nema veze - kazao je Ivanović.

 

 

- Crvena zvezda je jedan od favorita za osvajanje Kupa Radivoja Koraća. Po ocenama mnogih, duel Crvene zvezde i Partizana će odlučiti o narednom pobedniku. Uzimajući u obzir naš plasman u ABA ligi, kostur je napravljen tako da mi moramo da igramo protiv nekog tima koji se takmiči u regionalnoj ligi. Žreb je odlučio da to bude crveno-beli sastav.

Već jednom smo igrali ove sezone u "Pioniru". Smatram da smo se dobro nosili 25 minuta, ali u nastavku je kvalitet protivnika došao do izražaja. Crvena zvezda iza sebe ima odličnu sezonu u oba takmičenja. Fizički je moćna, igra veoma agresivnu odbranu, a o spoljnim igračima i da ne govorim. Dovoljno je da pomenem Kampaca, Vildozu, Nedovića, Dobrića, pa da svima bude jasno kakva je to ekipa - rekao je Mijatović.

Duel u niškom "Čairu" počeće u 18 časova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike