Evroliga bira "zvezdu u usponu"! Čak 2 igrača Partizana u konkurenciji (VIDEO)

16.02.2023

10:03

0

Autor: D. N.

Kandidati su još četiri igrača, iz Barselone, Virtusa, Valensije i Albe

Evroliga bira "zvezdu u usponu"! Čak 2 igrača Partizana u konkurenciji (VIDEO)
Košarkaši Partizana - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Evroliga će uskoro izabrati i košarkaša u konkurenciji "zvezda u usponu". Među kandidatima su i dva igrača Partizana, Alen Smailagić i Jam Madar.

A tu su i Rokas Jokubaitis iz Barselone, Niko Manion iz Virtusa, Haime Pradilja iz Valensije i Gabrijele Proćida iz berlinske Albe. Uslov je da su 1. jula 2000. godine imali 21 godinu ili manje.

O svakom kandidatu objavljeni su i kraći tekstovi, kao obrazloženje kandidature.

- Smailagić (18. avgust 2000.) je na početku sezone bio povređen, a pokušao je da pomogne timu i kada nije bio 100 odsto spreman. U poslednjim utakmicama, pronašao je ritam i imao ulogu u kritičnim situacijama ulazeći sa klupe.

U poslednje četiri utakmice imao je u proseku učinak od 6,3 poena, 2,8 skoka i indeks od 7,8. što je iznad ranijeg proseka (4,2 poena, 2 skoka i 4,4 indeksa). Smailagić je našao način da bude efikasan, da pogađa za tri poena, kao i da oduševljava navijače zakucavanjima i blokadama - piše o Smailagiću.

Bilo je reči i o Izraelcu u redovima crno-belih.

- Madar (21. decembar 2000.) je stekao ime već u prvoj sezoni Evrolige. U drugoj sa Partizanom i pod vođstvom legendarnog trenera Željka Obradovića, Madar je koristio minutažu.

Preko 20 minuta je igrao u sedam utakmica ove sezone, uz dvocifreni ponterski učinak u šest mečeva. Postavljao je i lični rekord sa 15 poena i indeksom 18 u utakmici 17. kola protiv Monaka. Prosek mu je bio 6,1 poen uz učinak od 87 procenata sa linije slobodnih bacanja. Što je najvažnije, nije bio uplašen u debitantskoj sezoni u elitnom evropskom klupskom takmičenju - objašnjeno je na sajtu Evrolige.

Crno-beli su trenutno u Nišu gde igraju u Kupu Radivoja Koraća, ali Madar nije na spisku za turnir. Smailagić jeste.

Na tabeli Evrolige su crno-beli na šestom mestu sa učinkom 13-11, a naredni meč zakazan je za 23. februar kada će u Beogradu gostovati Fenerbahče.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike