Niš je spreman za još jedan Kup Radivoja Koraća! Zvezda brani u najjačem sastavu, Partizan napada sa mladim nadama

15.02.2023

08:50

0

Autor: A. S.

Čair je rasprodat još prvog dana

Niš je spreman za još jedan Kup Radivoja Koraća! Zvezda brani u najjačem sastavu, Partizan napada sa mladim nadama
Trofej Radivoja Koraća - Copyright MN Press

Ovogodišnje izdanje Kupa Radivoja Koraća bilo je pod velom tajni do dan pred početak. Aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde do poslednjeg trenutka nije bila sigurna da će nastupiti, ali su na jučerašnjoj konfernciji za medije potvrdili da će braniti trofej.

21. Kup igraće se od 15. do 18. februara u Nišu. Po mnogima očekivano, jer se ovaj grad na jugu Srbije kroz istoriju pokazao kao sjajan domaćin.

Dvorana Čair ponovo će biti mala za sve one koji žele da prisustvuju mečevima najboljih srpskih timova, među kojima su pet iz AdmiralBet ABA lige i tri iz Košarkaške lige Srbije.

Pored Crvene zvezde i Partizana, tu su i FMP i Mega, kao i Borac iz Čačka, dok KLS predstavljaju Vojvodina, Spartak i Metalac.

Prvog dana, u sredu, na programu su dva četvrtfinalna meča, a voljom žreba, turnir će otvoriti Partizan i subotički Spartak, od 18 sati, dok u 21 sat na teren izlaze Mega i Vojvodina.

Dan kasnije, u prvom terminu, Crvena zvezda igra sa ekipom Borca, a potom sledi susret FMP-a i Metalca.

Petak je zakazan za polufinala, u kome sledi i potencijalni večiti derbi, a u subotu je na programu veliko finale od 21 sat.

 

 

Večiti rivali i glavni favoriti u Nišu stižu u interesantnim sastavima. I dok se Željko Obradović odlučio da podmladi ekipu i da priliku novim nadama srpske košarke, Zvezda stiže u najjačem sastavu, sa Fakundom Kampacom na čelu, pa će i niška publika imati priliku da uživa u magiji Argentinca. 

Pored glavnog programa, Kup će pratiti i takođe tradicionalni mini kup za mlađe selekcije, a obeležiće se i 100 godina košarke u Srbiji.

Organizatori su spremili interesantan program za sve one koji će u narednim danima boraviti u Nišu, između ostalog na Trgu Kralja Milana biće izložene fotografije najvažnijih trenutaka srpske košarke, dok će selektor muške košarkaške reprezentacije, Svetislav Kari Pešić, poslednjeg dana turnira održati predavanje mladim košarkaškim trenerima.

Očekuju nas interesantna četiri dani, pa neka pobedi najbolji i da niška publika još jednom potvrdi da je prava košarkaška.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike