Zvezda ide u Niš, Čović pred viđeno polufinale protiv Partizana upozorava: Teško ćemo igrati ako se to dogodi!

14.02.2023

17:35

1

Autor: A. Š.

Prvi čovek crveno-belih na konferenciji za medije izrazio je i određenu dozu zabrinutosti pred duele u Čairu

Zvezda ide u Niš, Čović pred viđeno polufinale protiv Partizana upozorava: Teško ćemo igrati ako se to dogodi!
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Posle nekoliko dana neizvesnosti, uprava Crvene zvezde je prelomila – ekipa Duška Ivanovića braniće „Žućkovu levicu“ u Nišu.

Iako su pretili bojkotom Kupa „Radivoja Koraća“, čelnici kluba sa Malog Kalemegdana doneli su odluku da Lazić i drugovi istrče na parket „Čaira“, međutim još nije sigurno da će se to dogoditi ukoliko dođe do već viđenog polufinala sa Partizanom.

Otkrio je to na konferenciji za medije prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona Nebojša Čović, koji je izrazio određene sumnje u mogućnost bezbedne organizacije završnog turnira Kupa Srbije.

- Neverovatno je što nas niko ništa ne pita, već samo odredi gde igramo, kad i kako, ne razmišlja se da li je uslovno ili ne. Nemamo ništa protiv Niša. Razumemo šta to znači, širiti košarku u Srbiji i ovu odluku koju smo doneli, smo doneli zbog košarke u Srbiji. Smatramo da su takvi nastupi, istupanja, bežanja, a da nisu sankcionisani, nešto što nije u interesu naše košarke. Kad sam spomenuo Niš, mislim da određena ograničenja koja vladaju dole, bezbednosno Niš, nije moguće napraviti visok nivo bezbednosti. Jedan čovek je umalo ostao bez oka pre nekoliko godina – podsetio je Čović.

Pre nego što je rekao koji je najveći problem crveno-belih pred završnicu Kupa, predsednik Zvezde je otkrio da je na glasanju 18 članova Upravnog odbora bilo za to da se putuje u Niš, dva člana su bila uzdržana dok je jedan glasao protiv.

- Pojavićemo se u sredu tamo, dan ranije, prvi meč igramo u četvrtak. Imamo problem sa kartama u Nišu, zna se da će se Partizan i Zvezda sresti u nekom momentu, organizator mora da misli o tome, mora da obezbedi karte. Mi imamo 250 karata, kao i prethodnih godina. Onda se čeka, skupe se navijači, pa se stvara tenzija između ljudi i policije, hoće da uđu, na kraju uđu, ali ne može normalno da se gleda meč. Teško da ćemo početi tu utakmicu ako naši navijači ne budu unutra. Trebovali smo još 750 karata, nema potrebe da se karte prodaju otvoreno, već da bi i jedan i drugi klub platili, da smanjimo bezbednosne rizike, jer imamo mnogo drugih.

Ni ova konferencija prvog čovek crveno-belih nije mogla da prođe bez pominjanja plaćanja poreza.

Država mnogo pomaže klubovima, ali po pitanju poreza moramo svi da budemo uravnoteženi, naš dug za porez se odnosi na PDV, i nijedan drugi porez. Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula - izdvojili smo 7,737.000 evra. U 2022. godini platili smo 103 miliona dinara. Ove godine 13 miliona evra. To su "eksel tabele", pa neka naprave i drugi eksel tabele - kazao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike