Zvezda i Kampaco dobili novi udarac! CAS neće da suspenduje kaznu Evrolige!

17.01.2023

16:56

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli imaju pravo žalbe i na ovu odluku

Zvezda i Kampaco dobili novi udarac! CAS neće da suspenduje kaznu Evrolige!
Fakundo Kampaco i Duško Ivanović - Copyright MN Press

U danu kada je izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman potvrdio da neće iskoristiti svoje pravo i ukinuti suspenziju Crvenoj zvezdi na registrovanje novih igrača i trenera, srpski i regionalni šampion dobio je još jedan pravni udarac.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je Zvezdin zahtev da suspenduje odluku Evrolige, što znači da Fakundo Kampaco ne može biti registrovan za utakmice elitnog takmičenja do 28. februara, kako je predviđeno kaznom elitnog takmičenja.

Podsetimo, disciplinci Evrolige su početkom godine Zvezdu sankcionisali zbog, kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, određenih dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji.

Od tada traje pravna borba čelnika kluba sa Malog Kalemegdana da se ova kazna, ako ne potpuno ukine, onda bar umanji. Međutim, izvršni direktor Evrolige ranije danas, u intervjuu za "Basketnews" nedvosmisleno potvrdio da se on, iako mu funkcija to dozvoljava, neće mešati u odluku nezavnisnih tela pod okriljem Evrolige, koja su insistirala na ovakvoj kazni beogradskog kluba.

Odmah po izricanju kazne, rukovodstvo elitnog takmičenja navelo je da Zvezda na ovu odluku može da se žali Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani, od kojeg su crveno-beli tražili da suspenduje odluku Evrolige do izricanja konačne presude kako bi dobili mogućnost da registruju Kampaca, međutim iz Lozane je stigao negativan odgovor na taj zahtev.

Crveno-beli imaju pravo žalbe i na ovu odluku, koju istom telu treba da upute do 23. januara, ali kako stvari sada stoje miminalne su šanse da argntinski plejmejker dobije mogućnost da se vrati u Evroligu pre prvog dana marta ove godine. To znači da će Duško Ivanović bez Kampaca biti na utakmicama protiv Žalgirisa, Partizana, Virtusa, Olimpije, Makabija i Albe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike