Bez milosti za Crvenu zvezdu - Kampaco ne igra do marta: Oglasio se prvi čovek Evrolige, neće biti pomilovanja

17.01.2023

13:48

0

Autor: P.K.

"Ako gospodin Kampaco ima žalbe, neka se obrati agentima, oni su znali šta se dešava"

Bez milosti za Crvenu zvezdu - Kampaco ne igra do marta: Oglasio se prvi čovek Evrolige, neće biti pomilovanja
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Nema milosti za Crvenu zvezdu – Fakundo Kampaco neće igrati u Evroligi do 1. marta! To je konačna odluka izvršnog direktora Evrolige Maršala Glikmana.

- Ne mislim da bi bilo odgovarajuće da se ja ovde mešam samo zato što bismo svi voleli da gledamo tog jednog igrača kako igra. Mislim da je moj posao da branim interese svih igrača zajedno – rekao je Glikman za Basket njuz.

Evroliga je početkom decembra kaznila Zvezdu zabranom registracije igrača do 28. februara zbog neizmirenih plata igračima iz drugih sezona. Iz kluba je brzo objavljeno da će problem biti rešen, a onda i da je rešen, ali je suspenzija ostala.

Glikman je imao diskreciono pravo da tu suspenziju ukine, ali je on u ovom intervjuu objasnio da to neće učiniti.

- Napravljen je veliki iskorak formiranjem sindikata igrača. Kada je napravljen okvir rada, usledio je dogovor. Za igrače je jedan od najvećih problema, i to sa vrlo dobrim razlogom, bilo to što nisu plaćani, niti plaćani na vreme. To je bila jedna od glavnih tema u okviru dogovora.

Odmah je nastavio:

- Kao što znate, plate su kasnile. Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu menadžmenta (Management Control Comision – MCC), koja je obavila temeljne istrage. Ne želim da ulazim u detalje, ali mi nismo bili umešani. Oni su nezavisni. Oni su zaista nezavisni. To je grupa od trojice advokata koji nemaju uloga u ovome i nemaju direktne veze sa košarkom. Oni su zaključili da klub nije izlazio u susret sa nekim informacijama koje su bile neophodne. U isto vreme, mogli su da registruju igrače koje inače ne bi mogli, što im je potencijalno davalo takmičarsku prednost koju inače ne bi imali – rekao je Glikman, pa nastavio:

- Znate šta znači reč "amnestija". Jedino ovlašćenje koje imam kao izvršni direktor je amnestija, a amnestija znači da navedeš da cela stvar nestane kao da se nikad nije desila. To je njeno značenje. Nije pitanje "može li Kampaco da igra ili ne". Nema to veze sa Kampacom. Moramo da očuvamo integritet sistema, posebno u situaciji kada nam je MCC tražio da to uradimo. Zato sam mislio da nije u redu da se izvršni direktor umeša i promeni nešto što traje već neko vreme.

Glikman je rekao da je komunicirao direktno sa Kampacom, ali da na kraju nije mogao da mu pomogne.

Uprkos temeljnoj istrazi situacije, Glikman je na kraju odlučio da ne postoji opravdanje da se amnestira Kampacov slučaj.

- Poslao mi je jako lep mejl. Bio je vrlo pristojan i vrlo učtiv, a ja sam mu poslao prilično dugačak mejl koji detaljno objašnjava situaciju. Osećam se lično vrlo loše zbog Kampaca. Jasno je da bismo svi voleli da ga vidimo na terenu. To se ne dovodi u pitanje. Uvek sam direktno komunicirao sa njim.

Glikman je zaključio:

- Mislim da smo uradili pravu stvar. Ne mislim da bi bilo odgovarajuće za mene da se ubacim samo zato što bismo svi voleli da vidimo ovog jednog igrača kako igra. Mislim da je moj posao da branim interese svih igrača zajedno. A ako gospodin Kampaco ima žalbu, neka se obrati svojim agentima, jer su oni bili vrlo svesni situacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike