Generalni direktor Evrolige kaznio Zvezdu, pa prozvao klub!

04.01.2023

13:52

0

Glikman oštar prema crveno-belima: Ozbiljno kršenje Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju od strane kluba onemogućava registraciju velikih igrača do kraja februara!

Generalni direktor Evrolige kaznio Zvezdu, pa prozvao klub!
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Evroliga je danas donela odluku da Crvenoj zvezdi zabrani registrovanje igrača i trenera do marta ove godine, a sve to zbog problema sa transferom Fakunda Kampaca.

Veliko pojačanje neće biti registrovano za najvažnije takmičenje u Evropi do daljnjeg, a ubrzo se oglasio i generalni direktor Evrolige Maršal Glikman.

U zvaničnom saopštenju, Glikman je istakao da je frustrirajuće što ozbiljno kršenje Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju od strane kluba sprečava registraciju velikih igrača do kraja februara.

Frustrirajuće je da ozbiljno kršenje Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju od strane kluba onemogućava registraciju velikih igrača do kraja februara. U ligi, moramo osigurati da se svi timovi pridržavaju istih pravila i to je razlog zašto su nezavisna regulatorna tela izrekla takvu sankciju - naveo je Glikman i dodao:

- Drago nam je što su sve zaostale obaveze izmirene, ali je važno da Crvena zvezda ima istinsku posvećenost da poštuje sve propise i dalje, a verujem da je imaju, prema našim razgovorima sa klubom.

Prema ranijoj odluci, crveno-beli neće moći da registruju nove igrače, uključujući i Argentinca, do 28. februara.

Takođe, izrečena je i novčana kazna u visini od 25.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike