Najbolje što Srbija ima! Košarkaški savez Srbije izabrao Tinu Krajišnik i Nikolu Jokića! (FOTO, VIDEO)

11.01.2023

12:59

0

Autor: 24sedam

Nikakve dileme nije bilo, oni su zaista obeležili 2022. godinu

Najbolje što Srbija ima! Košarkaški savez Srbije izabrao Tinu Krajišnik i Nikolu Jokića! (FOTO, VIDEO)
NIkola Jolić, Tina Krajišnik - Copyright MN Press

Košarkaši savez Srbije organizovao je, sada već možemo da kažemo i tradicionalni, izbor za najbolju košarkašicu i košarkaša u 2022. godini.

Sportske redakcije dnevnih novina i televizija sa nacionalnom frekvencijom, kao i najuglednijih internet portala koji prate košarku, glasali su za najbolje. A izbor je potpuno očekivan.

Najbolja košarkašica Srbije za 2022. godinu je kapiten reprezentacije Tina Krajišnik, dok je kod muškaraca bez premca centar Denver Nagetsa i naše reprezentacije Nikola Jokić.

Nikoli je ovo treće priznanje pošto je za najboljeg proglašavan i 2018. i prošle godine, dok je Tina prvi put izabrana za najbolju košarkašicu Srbije.

 

 

- Hvala na dodeljenom priznanju! Biti u mogućnosti da svakodnevno predstavljaš svoju zemlju kroz sport, na terenu i van njega, za mene predstavlja najveće zadovoljstvo. S obzirom da zbog klupskih obaveza nisam u mogućnosti daprisustvujem dodeli želim da zahvalim Košarkaškom savezu, mojim saigračicama iz reprezentacija i stručnom štabu jer naš zajednički rad i naši uspesi predstavljaju posebno mesto u mojoj karijeri. Svima želim mnogo zdravlja, sreće i uspeha u novoj godini - rekla je Tina, koja se, baš kao i Nikola obratila putem video poruke:

 

 

- Žao mi je što ni ove godine ne mogu da prisustvujem ceremoniji, ali takva je sezona, takve su obaveze. Želeo bih da zahvalim KSS i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša Srbije. Velika je to čast, veliko zadovoljstvo, svi znamo šta košarka predstavlja za našu zemlju, pa tako i za mene. Moram da zahvalim svojoj porodici i timu koji mi već sedmu, osmu godinu pomažu da napredujem u ovom sportu - poručio je centar Denvera i Srbije.

Dosadašnji laureati

2015.

Ana Dabović i Nemanja Bjelica

2016.

Sonja Vasić i Miloš Teodosić

2017.

Jelena Milovanović i Bogdan Bogdanović

2018.

Aleksandra Crvendakić i Nikola Jokić

2019.

Sonja Vasić i Bogdan Bogdanović

2020.

Nije ogranizovano zbog pandemije koronavirusa

2021.

Sonja Vasić i Nikola Jokić

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike