Jokić ima šanse za treću MVP nagradu! Legenda NBA lige veruje u sposobnosti Srbina!

10.01.2023

17:44

0

Malo je košarkaša koji se mogu pohvaliti da su osvojili tri nagrade u nizu, hoće li Nikola uspeti?

Jokić ima šanse za treću MVP nagradu! Legenda NBA lige veruje u sposobnosti Srbina!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Nikola Jokić je već dve godine u nizu MVP  najbolje lige na svetu i jedan od glavnih kandidata da to učini i po treći put. Malo je košarkaša koji se time mogu pohvaliti, ali Srbin je blizu podviga.

Tako misli i jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige, legendarni Šakil O'Nil.

On je prilikom gostovanja na televiziji TNT komentarisao Nikolin novi tripl-dabl u sezoni, noćas je stigao do 87. u karijeri, pa je tom prilikom između ostalog istakao da je Jokić jedan od trojice najboljih igrača u ligi, prava definicija velikog košarkaša.

- Slušajte, igra kao klasični centar, a isto može da igra i kao moderni centar, da se izvlači i šutira trojke. Savršen je asistent, uvek gleda da pronađe saigrače, drži momke uključenima u igru. Bez sumnje postoji šansa da osvoji treću MVP nagradu zaredom. Kako su danas postavljena pravila, ima veoma dobre šanse za još jednom nagradom - zaključio je O'Nil i dodao da voli njegovu igru iz prostog razloga - ne forsira je kada je na terenu.

U dosadašnjeom delu sezone Jokić u proseku postiže 25 poena, 10 skokova i 9 asistencija, dok je po procentu uspešnosti šuta iz igre osmi u ligi sa 61%.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike