Au, kakve reči trenera Cibone u Areni! Partizan je ekipa za fajnal-for Evrolige, igra najbolju timsku košarku u Evropi!

08.01.2023

20:50

0

Autor: G. F.

Josip Sesar naglasio i veličinu trenera crno-belih Željka Obradovića

Au, kakve reči trenera Cibone u Areni! Partizan je ekipa za fajnal-for Evrolige, igra najbolju timsku košarku u Evropi!
Josip Sesar - Copyright MN Press

Kada neku utakmicu izgubite sa 25 poena razlike kao što se to desilo Ciboni na gostovanju Partizanu, nije lako ostati miran i priseban.

Ali trener zagrebačkog tima Josip Sesar upravo je tako reagovao nakon susreta 14. kola AdmiralBet ABA lige. Njegove reči svakako će biti "muzika za uši" svakog navijača Partizana, a posebno je zanimljivi bio početak obraćanja medijima u Areni.

- Pre svega, iako kasnim za dan, želim Srećan Božić i vama i vašim porodicama - prve su reči Sesara na konferenciji za medije.

I dok je to bila stvar kulture i kurotazije za sledeće rečenice smo uvereni da ih je zgovorio zato što zaista tako i misli. Nije nam delovalo da nešto "folira" kako bi se dodvorio domaćinu.

- Što se tiče utakmice mislim da je sve bilo jasno od samog početka. Partizan je stvarno veliki favorit, to je ekipa koja igra najbolju timsku košarku u ligi. Videli smo i kako igraju u Evroligi gde su imali par nesrećnih poraza. Ne želim da im stvaram pritisak, ali oni su ekipa za fajnal-for! Sve je bilo jasno, naša namera je bila da reagujemo najbolje što se može. Na momente je to dobro izgledalo. Nikad neću biti zadovoljan posle poraza, ali kvalitet Partizana je u odnosu na nas drastično velik. Čestitke Partizanu, zaslužuju sve pohvale, a mi se okrećemo ekipama koje su naš nivo.

Povukao je Sesar i paralelu između beogradskih večitih rivala i ostalih klubova u regionalnom takmičenju.

- Ako se gleda realno Crvena zvezda i Partizan su drugi svet za sve. Razlika je ogromna od samog budžeta, od igrača, pa i samih trenera. Željko Obradović je najbolji trener svih vremena, a Duško Ivanović vrhunski evropski trener. Možemo da budemo srećni što su tu i da probamo da iskoristimo njihovo prisustvo da naučimo neke stvari - zaključio je trener Cibone.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike