Obradović pred novi evroligaški spektakl upozorava na specifičnu košarku Monaka!

04.01.2023

17:39

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana otkrio ključ meča koji se igra u četvrtak u beogradskoj Areni (21.00)

Obradović pred novi evroligaški spektakl upozorava na specifičnu košarku Monaka!
Aleksa Avramović i Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana silovito su ušli u 2023. godinu. Ubedljivim trijumfom protiv Zadra izabranici Željka Obradovića napravili su fantastičnu uvertiru za nastavak Evrolige i okršaj sa Monakom u beogradskoj Areni (četvrtak, 21.00).

- Nekako nam se stalno dešava da igramo protiv najboljih timova, ali to je Evroliga. Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for - kazao je u najavi meča strateg crno-belih Željko Obradović i dodaje:

- Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovim putem mu čestitam zbog svega što radi sa klubom. Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Što se tiče ofanzivnog skoka, takođe.

Najtrofejniji trener Evrope potom je malo detaljnije objasnio specifičnost Monakove igre.

- Mnogo napadaju jedan na jedan, zbog čega su na začelju po broju asistencija. Ali, to je opet kvalitet koji imaju njihovi kreatori, da mogu akcije da završe i sami. Ključ utakmice je da probamo čvrstom odbranom da zaustavimo njihove najbolje igrače, koji imaju taj kvalitet da igraju jedan na jedan, kako bismo došli do još jednog dobrog rezultata - poručio je Obradović.

Svestan težine zadatka koji crno-bele očekuje je i plejmejker Jam Madar.

- Moramo da se pripremimo i na teren izađemo potpuno spremni. Oni imaju dva veoma dobra strelca protiv kojih moramo da odigramo dobro u defanzivi. Potrebno je da kontrolišemo skok, njihove strelce i nastavimo sa dobrom igrom u odbrani i napadu, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica - poručio je Madar.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike