Zvezda na veliki jubilej dočekuje "ranjeni" Armani! Još jače da krenemo, jače nego protiv Žalgirisa!

14.12.2022

17:48

0

Autor: 24sedam

Duel sa italijanskim timom biće 3.000 u istoriji kluba

Zvezda na veliki jubilej dočekuje "ranjeni" Armani! Još jače da krenemo, jače nego protiv Žalgirisa!
Lazić poentira protiv Žalgirisa - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde juče su pobedili Žalgiris, a već sutra ih očekuje novi duel u elitnom kontinentalnom takmičenju. U 14. kolu, u Beogradu, u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipa Duška Ivanovića dočekaće Armani.

Iako je dosadašnji učinak italijanskog tima 3-10, Ivanović neće dozvoliti da se njegova ekipa opusti.

- Nova utakmica, i to protiv jedne ekipe koja je po meni jedna od najboljih ekipa u ligi, iako trenutno ne stoje baš dobro, ali neosporno skup izvanrednih igrača. Protiv Makabiju su odigrali izvanrednu utakmicu u kojoj su malo pri kraju imali problema, oni igraju dobro, i fali im malo.

MN Press
 

Nadam se da to neće biti sutra, mi ćemo pokušati i uraditi sve da damo sebi šansu da pobedimo tu utakmicu. Da bismo to uradili moramo da počnemo mnogo agresivnije nego što smo to uradili protiv Žalgirisa i da taj intenzitet držimo 40 minuta - rekao je Ivanović.

O duplom kolu u Evroligi, govorio je i kapiten Branko Lazić.

- Olakšavajuća okolnost da ga igramo kod kuće, Jedna fizički vrlo zahtevna utakmica, biće vrlo teško, jer smo juče odigrali iscrpljujuću utakmicu i igrali jako da bi došli do pobede. Moramo da odigramo fizički jako sa kontaktom, verujem da uz pomoć pune hale verujem da ćemo napraviti iskorak i doći do pobede.

Ova serija nam je samo podsticaj da radimo još više i rezultat je rada sa novim trenerom poslednjih mesec dana. Imamo samopouzdanje, i tu dozu nekog relaksa da možemo da se vratimo kada zaostajemo. Sve to dolazi iz treninga…

Iskreno se nadam istoj atmosferi, još uvek pričamo među nama o tome, nadamo se da će se ponoviti sve sutra - dodao je Lazić.

Interesovanje za ovu utakmicu je ogromno, praktično sve karte za ovaj meč su rasprodate, a meč će početi u 19 časova.

Inače, ovaj meč će biti i jubilaran, pošto će biti 3.000. od osnivanja kluba.

- Naš klub u četvrtak očekuje još jedan veliki jubilej… Ovom prilikom nećemo o trofejima, duplim i trostrukim krunama, rekordnim posetama, podsećanjima da je KK Crvena zvezda zaslužna za dolazak košarke na ove prostore i jednostavno - mi smo veliki klub sa bogatom istorijom.

Nećemo ni o prvoj utakmici na Kališu, našem Nebojši Popoviću, čika Bori, Cveletu, Moki, Kaponji, Vučku, pokojnom Bobanu, našim terenima u zidinama Malog Kalemegdana, svim onim brojnim trenerima, asovima koji su ponikli u dresu Crvene zvezde… već o onoj sledećoj koja donosi veliki jubilej - 3.000!

U tom periodu u prethodnih 77 godina, crveno beli su odigrali 2999 utakmica uz bilans: 1916 pobeda, 1071 poraz i 12 nerešenih utakmica.

Dođite da ponovimo ambijent koji je viđen u utorak u našoj kući, hali Pionir (Aleksandar Nikolić), gde je Crvena zvezda zajedno rasla i igrala svoje utakmice još od 1973.godine kada je ta beogradska dvorana otvorena - navedeno je između ostalog na sajtu crveno-belih.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike