Žalgiris je najbolji tim u Evropi, mi smo odigrali dobru utakmicu! Ivanović nije želeo da izdvaja Nedovića i Vildozu ispred tima

13.12.2022

21:02

0

Crveno-beli su nastavili neverovatan pobednički niz

Žalgiris je najbolji tim u Evropi, mi smo odigrali dobru utakmicu! Ivanović nije želeo da izdvaja Nedovića i Vildozu ispred tima
Nedović i Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde večeras su savladali ekipu Žalgirisa sa 77:73 u 13. kolu Evrolige i tako nastavili trijumfalni niz, koji sada u ovom takmičenju iznosi šest utakmica, a sve ukupno, na oba fronta, od dolaska Duška Ivanovića, čak deset.

Trener crveno-belih, Duško Ivanović, nakon meča je govorio na konferenciji za medije.

- Rekao sam pre utakmice da će ovo biti težak meč. Dosta važnije je da su moji košarkaši to razumeli. Drugo, imali smo strpljenje, mislim da je Žalgiris najbolji tim u Evroligi kada je reč o rešavanju napada u poslednjih deset sekundi - istakao je Ivanović i dodao:

- Hvala i fenomenalnoj publici.

Što se tiče rivala, Ivanović je svestan kvaliteta njihove škole.

Večeras nedostajali Nikola Ivanović i Luka Mitrović

- Falili su Ivanović i Mitrović, ali nema opravdanja u tome ko fali. Na ovim igračima je bilo da pobede danas - jasan je trener Zvezde.

- Mislim da smo bili na nivou, ali Žalgiris je dokazao da je snažna ekipa i da igraju izvanrednu odbranu. Imaju svoje, litvanska škola, ne gledaju svoje. Svi mogu da pogode, imaju pleja koji je skorer i koji organizuje. Odigrali smo dosta dobru utakmicu. Meni je bila odlična - naveo je Ivanović, pa se osvrnuo na igru rivala:

Na konstataciju da mu je lako kada u sastavu ima Luku Vildozu i Nemanju Nedovića, crnogorski stručnjak je potvrdno odgovorio, ali i dodao:

- Slažem se. Ali nemojmo da zaboravimo druge košarkaše. Njih dvojica kreiraju, daju nam ekstra kvalitet, ali su i drugi igrači bili na nivou - kazao je iskusni stručnjak, pa se na kraju dotakao Hasana Martina:

- Odigrao je dobro, imaju dve-tri akcije kada je uspeo da uhvati skok, iznudi faul. Igrač je koji je bolji nego što je bio, ali je daleko od onoga što može da bude - zaključio je Ivanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike