Zvezda nije odigrala najbolje! Trener Litvanaca se teško miri sa porazom

14.12.2022

05:56

0

Crveno-beli nastavili trijumfalnu seriju

Zvezda nije odigrala najbolje! Trener Litvanaca se teško miri sa porazom
Kazis Maksvitis - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su savladali ekipu Žalgirisa u meču 13. kola Evrolige i tako stigli do desete pobede u nizu, od kako je tim preuzeo Duško Ivanović.

Crveno-beli su imali mnogo razloga za slavljem nakon pobede u dramatičnom finišu, 77:73, a trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis, sumirao je utiske nakon poraza.

- Oba tima su zaslužila su pobedu. Veći deo utakmice smo imali prednost. Na kraju utakmice smo napravili jeftine greške, ofanzivni skokovi Zvezde su bili važni i to ih je dovelo do pobede. Ništa protiv mojih igrača, bili su dobri do poslednjeg minuta - rekao je Maksvitis i osvrnuo se na svoju izjavu pre meča, kada je istakao da imaju recept za Zvezdinu igru:

- Sa samopouzdanjem sam rekao to, ali neke stvari su doslovne prevedene. Znali smo da će Vildoza imati loptu u rukama. Došli smo ovde da pobedimo, ali smo izgubili zbog sitnica…

Što se pobedničke ekipe tiče, Maksvitis ne smatra da su crveno-beli odigrali na visokom nivou, kako znaju.

- Mislim da nisu odigrali najbolju utakmicu, imali smo šansu da pobedimo. Poslednjih nekoliko utakmicu igraju baš jako fizički, igraju do samog kraja i ova je identična je bila tim utakmicama. Igrali su do kraja - kazao je trener litvanske ekipe i na kraju se dotakao zemalja iz kojih dolaze:

- Oba tima dolaze iz košarkaških zemalja,a srećan sam što obe ekipe igraju sa dosta domaćih košarkaša, Zvezda i Žalgiris. Srećan sam što imamo ovakve ekipe u Evroligi - istakao je Kazis Maksvitis.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike