Srbi su bolesni kao i mi, imaju istu strast! Zvezdin Argentinac oduševljen navijačima u Beogradu

14.12.2022

14:49

0

Snimci iz Pionira su obišli prvo Evropu, pa onda i svet i svi su oduševljeni

Srbi su bolesni kao i mi, imaju istu strast! Zvezdin Argentinac oduševljen navijačima u Beogradu
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Utorak uveče je bila važna noć za sve Argentince: fudbalska reprezentacija je igrala polufinale Svetskog prvenstva u Kataru. Na kraju je ubedljivo pobedila, ali nisu svi mogli da gledaju meč.

Među onima koji nisu mogli da gledaju Lea Mesija i drugove bio je i Luka Vildoza, koji je morao da radi, da igra . I odigrao je fantastično!

Žalgiris je četiri minuta pre kraja vodio 69:68, kada je Kevarijus Hejs blokirao šut Nemanje Nedovića. Stefan Lazarević je uhvatio ofanzivni skok i dao loptu Vildozi, koji je posle tri driblinga napravio sebi prostor i dao koš uz zvuk sirene.

Nedugo potom presekao je loptu koja se ubacivala u igru i opet je dao koš. Tih ukupno pet vezanih poena su podigli Zvezdu, ali i Vildozino samopouzdanje, jer je posle tog koša Edgaras Ulanovas dao trojku za izjednačenje, ali je Argentinac odmah odgovorio i doneo crveno-belima nedostižnih 74:71.

Meč je završio sa 27 poena, što mu je rekord karijere, ali je dao i devet od poslednjih 10 poena svog tima. Kad se meč završio, Argentina je vodila 2:0 protiv Hrvatske na poluvremenu, a nekoliko argentinskih zastava u Pioniru se zavijorilo i začuli su se povici "Argentina, Argentina!"

To je oduševilo Vildozu, i skandiranje i zastave.

- Ovo je čudesno! Osetiti takvu ljubav od navijača je sjajno, a ja sam probao da im je vratim sa ove strane, tako da sam srećan što smo mogli da je podelimo – rekao je posle meča.

Za argentinski Dijario rehistro je pojasnio koliko mu se sviđa u Srbiji:

- Bilo je neverovatno! Gde god sam pogledao, svi su mi govorili rezultat i kako ide utakmice, ha, ha, ha! A na kraju su skandirali Argentina, Argentina. Srbi su bolesni baš kao i mi, žive sa istom strašću.

Zvezda u četvrtak igra protiv Olimpije Milano, koja je u velikim problemima, a posle toga igra tek u ponedeljak, što znači da će Vildoza moći na miru da gleda finale Svetskog prvenstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike