Niko mu ništa nije mogao: Peković je bio liga za sebe!

03.12.2022

13:20

0

Dušan Šakota, sin poznatog trenera Dragana Šakote u podkastu Jao Mile otkrio je kakva je klasa bio bivši igrač Partizana

Niko mu ništa nije mogao: Peković je bio liga za sebe!
Nikola Peković - Copyright MN Press

Rođeni Beograđanin, bivši košarkaš Dušan Šakota, sin poznatog trenera Dragana Šakote, nećete verovati veći deo svoje karijeru je proveo u Grčkoj, nastupajući za Panatinaikos, Panionis, AEK, ali je branio boje italijanskog Pezara, Varezea, ali i belgijskog Ostendea.

Poslednji klub u karijeri za koji je nastupao je bila španska Mursija, i te 2020. godine je odlučio da se penzioniše. 

Šakota je bio gost sada čuvenog podkasta "Jao Mile", pričajući o raznim temamam, ali se dotakao i bivšeg košarkaša Partizana, Panatinaikosa, ali i nekih NBA klubova Nikole Pekovića, koji je po njemu bio najbolji igrač na svetu što se tiče poziciranja u napadu.

- Niko na svetu nije radio bolje poziciranje ili usidrenje u napadu od Nikole Pekovića. Tu tehniku u košarci je usavršio i to pri brzini, a pritom ne pravi faul. Ne koristi ruke, već samo noge. Ljudi, to je nešto neverovatno, ta brzina nogu. Prvo ti da 17 puta koš okretanjem u desno, a onda kad to zatvoriš, on ode na fejdavej. Nikola je bio neka liga za sebe. Ipak, što se tiče te tehnike, začetnik je Baptist, tu nema dileme - istakao je Dušan Šakota u podkastu "Jao Mile".   

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike