Nikola Peković se vratio u srpsku košarku! Sa Partizanom je vladao, sa Zlatiborom cilja ABA ligu!

22.06.2022

08:34

0

Nekadašnji centar je i ranije pomagao Čajetincima

Nikola Peković se vratio u srpsku košarku! Sa Partizanom je vladao, sa Zlatiborom cilja ABA ligu!
Crvena zvezda Partizan Derbi košarka (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Legendarni NBA as, Nikola Peković, ponovo je u srpskoj košarci, te je novi član košarkaškog kluba Zlatibor!

Nekadašnji centar, ali i predsednik Partizana, novi je član Upravnog odbora Zlatibora, šampiona Košarkaške lige Srbije i ABA 2 lige, prenosi Mozzart Sport.

Zlatibor je zbog pravila o ograničenom broju klubova iz jedne zemlje i pored titule u drugom rangu regionalnog takmičenja, ostao bez učešća u AdmiralBet ABA ligi, a očekuje se da sa Pekovićem, krene i novi uspon kluba.

- Nikola je novi član našeg Uopravnog odbora - potvrdio je za Mozzart Sport Rajko Pelverović, predsednik kluba iz Čajetine.

Inače, Peković je i ranije pomagao Čajetincima, te je često i pratio mečeve ovog kluba sa tribina.

Inače, Skupština Zlatibora je na Sednici reizabrala Pelverovića za predsednika, a Nebojšu Božovića za sekretara kluba i u naredne četiri godine, dok su se starim članovima upravnog odbora (Đorđe Aleksandrić, Arsen Đurić, Željko Maksimović, Zoran Simeunović, Aleksandar Marković, Desko Marjanović, Vide Marić, Gvozden Starčević, Vladimir Živanović, Aleksandar Lijeskić, Nikola Knežević), uz Nikolu Pekovića, pridružili još legenda kluba Želimir Džambić, zatim direktor sportske hale na Zlatiboru Nikola Novaković i direktorka Gondole Bojana Božanić.

Peković je pak nakon sjajne igračke karijere, u kojoj je branio boje i Minesote i Panatinaikosa, koju je nažalost ranije okončao zbog povreda, bio izabran za predsednika Partizana, a potom je 2019. godine postavljen na mesto tim menadžera reprezentacije Crne Gore, dok je prošlog proleća bio izabran za predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike