Zvezda u neviđenoj drami srušila Makabi, treća uzastopna pobeda u Evroligi!

24.11.2022

18:26

0

Sjajan nastup crveno-belih u Pioniru, ovo je već pobednička ekipa

Zvezda u neviđenoj drami srušila Makabi, treća uzastopna pobeda u Evroligi!
Ognjen Kuzmić - Copyright MN Press

Crvena zvezda je mogla mirno da privede meč kraju, ali je Makabi uspeo da se vrati i priđe na pola koša minut pre kraja. 

Izraelci su mogli do pobede, imali su ceo poslednji napad, ali je odbrana crveno-belih to sprečila, tako da je domaćin izborio pobedu.

Na kraju, Crvena zvezda - Makabi 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21).

Zvezda je uglavnom vodila u meču koji nije uvek bio lep za gledanje i u kome su odbrane bile u prvom planu. Domaćin je tako tri minuta pre kraja imao osam poena prednosti, 68:60, što je delovalo jako dobro u utakmicu na ovako malo poena.

Ipak, Braun je uz pomoć Sorkina i fantastične odbrane Makabija doveo goste na samo pola koša zaostatka 50 sekundi pre kraja.

Zvezda je posle toga imala dugačak i statičan napad, ali je odbrana Makabija bila sjajna, tako da je Vildoza ostao usamljen na sredini, daleko od koša. Vreme je isticalo i Argentinac je morao da šutne, što je donelo očekivani promašaj.

Makabi je imao 23 sekunde za napad, usijanje je dostiglo maksimum, ali je sjajni Ivanović ukrao loptu Boldvinu i pružio je napad istrčalom Martinu. Ipak, Zvezdin centar bio u trku, sapleo se i nije uspeo da dribla.

Ipak, vreme za Makabijev napad se svelo na devet sekundi, i to sa čeone linije. Braun je morao da šutne težak šut uz istek vremena i promašio je za veliki trijumf Zvezde.

Crvena zvezda: Holand 4, Vildoza 6, Mitrović 8, Lazić, Martin 11, 6sk, Dobrić 5, 5sk, Ivanović 6, 3as, 3uk, Nedović 12, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 6, Bentil 9.

Makabi: Adams, Braun 23, 6sk, 7as, Boldvin 6, Martin 5, 5sk, Sorkin 16, 6sk, Pnini nije ulazio u igru, Dibartolomeo 3, Hilijard 2, Holins, Pojtres, Nibo 10, Kolson 3.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

40. minuta: Vildoza je promašio, 23 sekunde pre kraja, Makabi ima napad. 69:68. Ivanović je presekao napad, dodao do Martina, koji se sapleo i pao. Lopta je za Makabi, devet sekundi pre kraja, ali nisu uspeli da ga iskoriste, pobeda Zvezde!

39. minut: Nije Zvezda našla rešenje za odbranu Makabija. Braun prenosi loptu, ali Sorkin popravlja Braunov šut, samo je pola koša razlike 69:68

39. minut: Braun daje koš posle još jednog propuštenog napada Zvezde, Ivanović je prinuđen da uzme tajm-aut. 69:66, 93 sekunde do kraja meča.

37. minut: Dobrić je uhvatio defanzivni skok, pa je fauliran i onda daje jedno bacanje. Na drugoj strani je Braun iznudio faul, pa on ide na liniju za slobodna bacanja pogađa oba – 69:64, 2.01 do kraja meča.

38. minut: Hasan Martin daje četiri vezana penala, uz odbranu Zvezde, a onda Dobrić daje iz kontre! 68:60!

36. minut: Igra se "na nož". Na pet minuta pre kraja meča obe ekipe su van bonusa. Trenutak dekoncentracija Lazića, koji je bio ubeđen da je fauliran, pa je nastavio da nosi loptu, a sudije su dosudile korake. Izlazi kapiten, ulazi Vildoza. Trojica bekova sada - Ivanović, Vildoza, Nedović. Braun opet uvodi egal - 62:60

34. minut: Nibo, pa Martin! 62:56. Svaki napad Makabija sada kao da ide na Brauna i Niba. Sada je sviran faul Ivanoviću, iako ga je Lorenzo laktom udario u bradu pri šutu. Ipak, bivši igrač Zvezde pogađa oba bacanja. 62:58

33. minut: Nibo daje i dodatno bacanje, a onda Ivanović pogađa trojku! Nibo na drugoj strani koristi trenutak dekoncentracije, a onda Nedović daje trojku! 60:54! Tajm-aut za Makabi

31. minut: Bentil odmah pogađa koš, a onda Braun daje oba penala. To je njegov 15. poen večeras, on definitivno pravi najviše problema Zvezdi. Nedović pogađa. Na drugoj strani Nibo daje uz prekršaj Mitrovića.

Kraj treće četvrtine, 50:47

30. minut: Dibartolomeo je pogodio za tri u poslednjem minutu. Nedović i Dobrić iz drugog pokušaja nisu uspeli da postignu koš, tako da je Makabi imao napad do kraja četvrtine. Ništa. 50:47

29. minut: Mitrović je nekako "izmislio" poene i u padu je dao koš uz dodatno bacanje! 50:44

26. minut: Mitrović! To je mini-serija 5:0, ali Martin daje koš i bacanje, 43:42

25. minut: Nedović za tri! 41:39, to su prvi poeni Zvezde posle skoro devet minuta! Odjekuje pesma Pionirom sada, prepoznali su navijači trenutak. 

25. minut: Braun iz kontre dovodi Makabi u vođstvo. Vreme je za tajm-aut... 38:39

25. minut: Boldvin je potpuno vratio Makabi u igru. Zvezda ima problema u napadu, sada i Mitrović promašuje prvo bacanje. Potrebna je sada Zvezdi podrška. Sorkin pogađa. 38:37

23. minut: Petrušev daje jedno bacanje, potom Sorkin ponovo koristi mismeč, a onda Petrušev promašuje. Nervoza se malo uvukla u Zvezdine redove. Bez potrebe... 37:33

22. minut: Igra se drugo poluvreme i prošao je minut bez koša. Izgleda da smo nastavili u istom stilu u kome smo završili prvo poluvreme... Roman Sorkin konačno postiže koš. Uključujući i prvo poluvreme, prošlo je punih pet minuta bez ijednog poena. 36:31

Stigle su nam prve fotke s meča:

Kraj prvog poluvremena, 36:29

20. minut: Tačno tri minuta nije bilo nijednog poena. Makabi ima 13 sekundi za napad, Marković je izbio loptu, a vreme je isteklo. Dakle, tri minuta i 12 sekundi nije bilo poena. Poluvreme - 36:29.

19. minut: Dugo nema poena, skoro dva minuta, velika borbenost, odbrana na nivou. Jeste Zvezdi stao napad, ali rezultat ne trpi zbog toga.

17. minut: Sorkin zakucava iz kontre, a Makabi prelazi u zonu 2-3. U igru ulazi Stefan Marković, prvi put u Evroligi od kad je Ivanović preuzeo ekipu. Dobrić ide na liniju za slobodna bacanja i postaje 10. igrač Zvezde koji se upisao u strelce. 36:29

15. minut: Ivanović daje tešku trojku uz zvuk sirene, ali sudije kažu posle pregleda da nema koša. Posle još jedne dobre odbrane, Martin daje koš. Imponuje igra Zvezde do sada, timska, angažovana, sjajna odbrana. 34:27.

15. minut: Posle tajm-auta Kataša, Makabi je napravio mini-seriju 5:0. Sada je vreme za tajm-aut Ivanovića...32:27

13. minut: Zvezda dva napada nije iskoristila, a odbranila je tri, uključujući i jednu kontru. Bezidejno trenutno na obe strane u napadu, ali se igraju jake odbrane. Posle poena Boldvina nije bilo poena puna dva minuta, sve dok Ivanović nije pogodio trojku! Plus 10 za Zvezdu! 32:22

11. minut: Boldvin "otvara" drugu četvrtinu posle propuštenog napada Zvezde, a onda Ivanović sjajno kreira napad i pronalazi Mitrović! 29:20.

Kraj prve četvrtine 27:18

10. minut: Pretrušev za triiiiiiI! 27:18. Odlična četvrtina za Zvezdu, ima sedam različitih strelaca.

9. minut: Igra se jako brzo, što je tempo koji "na papiru" odgovara Makabiju, ali Zvezda stvarno igra sjajnu odbranu. Mora se pomenuti Nikola Ivanović, koji je sam zaustavio kontru tri-na-jedan, a onda uposlio Nedović. 22:16.

8. minut: Makabi se stabilizovao u odbrani, a Braun je pun samopouzdanja, daje novu trojku i privodi Makabi na 18:14. Na drugoj strani je Martin sada oba puta precizan, a onda Zvezda demonstrira sjajnu odbranu. 20:14

6. minut: Svašta se izdešavalo, Holand je bio loš u odbrani, pa se snašao i sjajno reagovao i oteo loptu, pa dao koš! 17:10.

5. minut: Postigso je Bentil tri, a onda Vildoza potvrdio! Eksplozija u Pioniru, koji se solidno napunio i ovo je najveća prednost Zvezde - 13:7. Ipak, Braun odmah vraća, pa onda Holand daje. Živnula je utakmica 15:10

3. minut: Dobrć je lepo prodro i položio, a Kuzmić je ispratio i samo "potvrdio" to. Na drugoj strani Braun pogađa trojku za prvo vođstvo Makabija, ali Vildoza odmah uzvraća! 7:5.

2. minut: Posle nekoliko promašaja, Lazić je promašio trojku iz kontre, a onda u "rekontri" Makabi dolazi do prvih poena. 2:2

1. minut: Vildoza i Bentil igraju dva na dva, ovaj drugi rešava i to su prvi poeni na meču. 2:0

- Počeo je meč!

- Pre meča je na terenu poklon dobio igrač Makabija Ostin Holins, koji je prošle sezone osvojio tri trofeja sa Crvenom zvezdom.

- Standardni pozdrav za ekipu, ali jak i bučan pozdrav za Duška Ivanovića! Da li je to trener Zvezde "kupio" navijače u ekspresnom roku?

- Igrači su na terenu:

- Samo 15 minuta pre početka meča, Pionir je poluprazan. Izgleda da je zov reprezentacija i Svetskog prvenstva jači:

- Baš kao protiv Partizana, tu su navijači Makabija. U Pioniru ih ima oko 50:

- Naravno, kao i uvek, fudbalski klub je poželeo sreću košarkaškom:

- Crvena zvezda se potrudila da svi navijači koji večeras sa tribina Pionira budu bodrili srpskog i regionalnog prvaka, odmah po završetku tog meča isprate duel Srbije i Brazila na Mundijalu u Kataru.

- Jedan od većih mezimaca Delija u poslednjoj deceniji Stefan Jović otkrio je zbog čega se ove sezone nije vratio u Zvezdu.

- Duško Ivanović doveo je nedavno prvo pojačanje u Zvezdu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike