Jović u Zvezdi? Nismo se dogovorili, malo je nedostajalo da odustanem od dresa Srbije!

21.11.2022

16:13

0

Iskusni plejmejker otkrio da je blizu novog angažmana

Jović u Zvezdi? Nismo se dogovorili, malo je nedostajalo da odustanem od dresa Srbije!
Stefan Jović - Copyright MN Press

Uzburkala se zvezdaška javnost pre nekoliko nedelja, kada je Beogradom prostrujala informacija da se Stefan Jović vraća na mesto najvećih uspeha u karijeri. Ipak, do ozvaničenja saradnje nije došlo, a srpski reprezentativac u razgovoru za „Arenu sport“ otkrio je šta se dogodilo u priči sa srpskim i regionalnim šampionom.

- Bilo je kontakta, ušli smo u priču, ali, najjednostavnije rečeno, nismo se dogovorili i ne bih dalje detaljisao. Zvezdi, naravno, želim sve najbolje. Vidim da je sa novim trenerom stigla i neka nova energija i naravno da im želim da krenu ka ispunjenju svojih ciljeva – rekao je Stefan Jović.

Iskusni plejmejker dugo već nije odigrao sezonu bez povrede. Jedna od poslednjih došla je u najnezgodnijem mogućem trenutku, na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, u momentu kada je rođeni Nišlija bio bez klupskog angažmana. Posle nje je skoro odlučio da više ne nosi dres sa državim grbom.

- U tih nekoliko meseci pozvao me je samo Danilo Anđušić. Priznajem, nije mi baš bilo pravo. Teško mi je palo što smo 'pukli' u onim kvalifikacijama za Tokio, a povrh svega borio sam se sa povredom, nisam imao ugovor... Doduše, pozvao me Pešić kada je postavljen za selektora, ali bio sam prilično razočaran – priznao je Jović, pa nastavio:

- Dragan Tarlać (direktor reprezentacije prim.aut.) je tada odigrao značajnu ulogu, bio je vrlo korektan u našim kontaktima i rešio sam da nastavim da se odazivam, kada selektor proceni da sam potreban. Letos me nije bilo na Eurobasketu, jer je takav bio dogovor sa Pešićem. Nisam bio fit i obojica smo zaključili da treba da posetim doktora Johana iz Minhena i da se potom potpuno oporavim i regenerišem. To sam i uradio i evo, sada sam ponovo tu.

Težak period je ostao iza, Jović se ponovo raduje pozivu pod nacionalnu zastavu, koja je nadomak toga da se zavijori na predstojećem Mundobasketu.

- Da se razumemo, fenomenalan je osećaj svaki put kad obučem dres reprezentacije. Pa to je nešto o čemu sam maštao kao klinac. I baš sam se uželeo i igre i takmičenja. A posebno je zadovoljstvo to što smo ostvarili dve pobede i došli na korak do cilja. Ima i među ovim momcima mnogo potencijala, a na njima je da ga u datom momentu pokažu. Jer, okolnosti su se malo promenile, ovi prozori su prilično nivelisali razlike u kvalitetu.

Posle neslavne epizode u Panatinaikosu, Jović se posvetio individualnom radu, kako bi u najboljoj formi dočekao novi angažnam, koji je, otkriva, veoma blizu.

- Treniram sa Konstantinom, idem redovno u teretanu, dobro se osećam i potpuno sam spreman za neki novi izazov. Ima ponuda, nadam se da će se ovih dana dogoditi i nešto konkretno. Ne mogu sad da otkrivam o kojim klubovima se radi, reći ću samo da sam najbliži jednom koji igra u Evrokupu. I dopada mi se ta opcija, jer su evroligaši uglavnom popunili svoje rostere, a ja samo želim da igram i da me povrede zaobiđu – rekao je Stefan Jović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike