Barselona žestoko izranjavana čeka Partizan!

20.11.2022

21:36

0

Autor: A. Š.

Katalonci poraženi od Huventuda pred dolazak crno-belih

Barselona žestoko izranjavana čeka Partizan!
Nikola Kalinić na meču sa Huventudom - Copyright Profimedia

Na prvi pogled deluje da bolji trenutak za Partizanovo gostovanje u Barseloni nije moglo da bude bolje. Katalonci su žestoko izranjavani uoči meča 9. kola Evrolige, ali koliko god to zvučalo povoljno, u isto vreme je otežavajuća okolnost za izabranike Željka Obradovića.

Posle veoma bolnog poraza u Istanbulu od Anadolu Efesa, u kojem je malo i narušena atmosfera u ekipi posle odluke Šarunasa Jasikevičijusa da Nikolu Kalinića pre vremena pošalje u svlačionicu, katalonski gigant doživeo je nokdaun u nacionalnom šampionatu, gde je večeras u Badaloni poražen od Huventuda 82:79 (20:26, 18:21, 24:19, 20:13).

Dodatnu težinu porazu daje to što je Barsa tokom druge i treće deonice na svom kontu imala i dvocifrenu prednost (43:32, 18. minut, 57:47, 25. minut), međutim domaćin je serijom 12:0 sredinom završnog kvartala napravio preokret (74:70) i na kraju slavio veliku pobedu.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić našao se večeras u stastavu Barselone, ali se nije proslavio pošto je za 15 minuta na parketu ubacio dva poena i upisao jedan skok.

Nekadašnji tandem Katalonaca Pau Ribas i Ante Tomić su sa po 16 poena bili najzaslužniji za pobedu Huventuda, dok su kod Barse efikasniji od ostalih bili Nikolas Laprotvitola sa 19 poena, Jan Veseli sa 14 i Oskar Da Silva, koji je postigao 12 poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike