Kalinić izbačen zbog nepoštovanja ekipe, a dok je igrao napravio potez 8. kola Evrolige (VIDEO)

18.11.2022

08:16

0

Barselonino krilo u akciji za tv špice

Kalinić izbačen zbog nepoštovanja ekipe, a dok je igrao napravio potez 8. kola Evrolige (VIDEO)
Nikola kalinić "lepi" Tibora Plajsa - Copyright Printscreen/Twitter

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić morao je pre kraja utakmice sa Efesom da ode u svlačionicu na tuširanje, da bi posle poraza trener Barselone Šarunas Jasikevičijus rekao na konferenciji za novinare da je Srbin pokazao nepoštovanje prema timu i da će se taj problem rešavati interno.

Ako je Kaliniću za neku utehu, njegov potez na početku utakmice verovatno će biti najbolji u celom osmom kolu.

 

 

Krilo Barse uspeo je da udari "bananu" centru Efesa Tiboru Plajsu, iako je Nemac visok 221 centimetar, čak 19 centimetara viši od srpskog igrača. U nastavku akcije nakon blokade Plajsu, odigrao je "1 na 1" protiv Brajanta i to je završio polaganjem uz dosuđen faul za još jedno bacanje.

Kalinić je odigrao svega 19 minuta i za to vreme je postigao deset poena, imao je četiri uhvaćene i tri izgubljene lopte, uz onu jednu blokadu.

Na drugoj strani je briljirao Vasa Micić koji je postigao 22 poena, uz šet asistencija.

Jasikevičijus je posle meča zamoljen da prokomentariše suđenje:

-  Neću ništa da kažem, moramo da pogledamo sebe. Dopustiti 96 poena je previše. Očigledno se ne slažemo sa nekim odlukama. Mićić je dobio deset faulova, što je sasvim normalno jer je veoma dobar. Onda su oni napravili 21 slobodno bacanje, a mi imamo 11. Ovo je nešto drugo. Ali mislim da nismo zbog toga izgubili, iskreno. Kao trener moram da brinem o drugim stvarima. Nervira me jer smo dobro trenirali, ali nismo uspeli da to pokažemo na parketu. Nedostajala nam je motivacija - rekao je Litvanac.

Jan Veseli je proveo samo šest minuta u igri i za to vreme nije pogodio koš. To, međutim, ne uzbuđuje Litvanca:

- Veoma smo zadovoljni kako se integriše u tim i nivoom. Kao i svi na početku sezone, ima uspona i padova. Ali igra dobro i donosi nam mnogo toga. Generalno, veoma smo zadovoljni timom koji imamo, kako igramo. Očigledno smo svesni da imamo još mnogo prostora za rast.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike