Partizan nema pravo da se žali na situaciju, dobro je da je Smailagić počeo da trenira

09.11.2022

11:13

0

Obradović ponovo o pritisku: Probao sam mnogo puta da vam objasnim...

Partizan nema pravo da se žali na situaciju, dobro je da je Smailagić počeo da trenira
kkpart-zalgiris-199 - Copyright MN Press

U čini se najgorem trenutku Partizan ide u goste Olimpijakosu. Kako sam Željko Obradović kaže – sa neverovatno smanjenom rotacijom.

Osim od ranije povređenih Alena Smailagića i Alekse Avramovića, neće biti ni Balše Koprivice i Dantea Eksuma, koji su se povredili, ali ni reprezentativaca Danila Anđušića i Uroša Trifunovića.

- Nemamo pravo da se žalimo, to je tako kako je. Probaćemo da igramo najbolje što možemo – rekao je trener Partizana novinarima pred odlazak u Atinu.

Nije sve toliko baš crno – Smailagić je počeo da trenira, pa je mogao bar malo da pomogne ekipi. Kako se uopšte spremati u ovakvim uslovima?

- Probali smo da reagujemo na treningu. Na sreću, bio je Smailagić, koji je tek počeo da trenira. Pomogao nam je da radimo sa jednom grupom pet na nula. To je i njemu dobrodošlo, ali, naravno, on ne može da putuje, nije u stanju da pomogne ekipi. Sve ostalo je bila priprema kroz druge vežbe koje se rade na treningu u takvim situacijama. To ćemo isto probati da uradimo danas na treningu u Atini, odnosno u Pireju i da vidimo kako možemo najbolje da postavimo utakmicu.

Imate li prognozu kada bi Smailagić mogao da zaigra?

- Nemam nikakvu prognozu. Treba razumeti da je on dugo pauzirati i dati mu vremena da bude spreman za sve ono što iziskuje igranje u Evroligi i ABA ligi.

A za Dantea Eksuma?

- Nemam ni za njega, osim one početne da od kad su ga prvi put pregledali treba da prođe 15 dana. Ali, sve te stvari su pitanja za (timskog lekara) Momu Jakovljevića.

O Olimpijakosu kao timu se nema posebno šta reći osim onog što svi znaju, a što govori i Obradović:

- Olimpijakos je tim koji je prošle sezone bio na "fajnal foru". Napravili su neke promene u timu, izgledaju još bolje, uigranost je na vrhunskom nivou, godinama igraju zajedno. Sve neke karakteristike su poznate koje se tiču njihove igre – pre svega žele da trče u kontranapade, imaju igrače koji su sposobni za to, a na pola terena imaju dva plejmejkera, Vokapa i Slukasa, koji apsolutno u svakom trenutku znaju koje je najbolje rešenje.

Ponovo su pojedini predstavnici medija pominjali pritisak, ovog puta u formi "Da li je manji posle tri vezane pobede u Evroligi?".

- Ja se ne sećam da smo mi uopšte imali pritisak. Ja sam probao da vam objasnim mnogo puta da je jedini pritisak koji postoji to je između nas u ekipi i u klubu. Kada mi verujemo u ono što radimo, onda je sve u najboljem redu. Kad počne ta vrsta pritiska da neko nema poverenje: trener u igrače, igrači u trenera, ili navijače u klub za koji navijaju, ili uprave, to je neka vrsta pritiska. A sve ovo sa strane, hvala bogu, ljudi imaju razna mišljenja, priča se o pritiscima, ali to je sve deo ovog posla. Meni je mnogo važno da mi između nas verujemo jedni drugima i da radimo kako smo do sada radili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike