Partizan ide na Olimpijakos sa neverovatno smanjenom rotacijom: Obradović otkrio šta mu je bio najveći problem

06.11.2022

19:45

0

Borac je stavljen ad akta, sada sledi naporna nedelja

Partizan ide na Olimpijakos sa neverovatno smanjenom rotacijom: Obradović otkrio šta mu je bio najveći problem
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je morao da se pomuči, ali je na kraju ubedljivo pobedio Borac u Čačku, pred mnoštvom svojih navijača.

Crno-beli su igrali bez četvorice povređenih, tako da su igrači u rotaciji bili dodatno opterećeni, što je najveći problem za Željka Obradovića.

- Probali smo da se za jedan trening pripremimo za Borac, pomoglo nam je to što smo ovde odigrali letos turnir da shvatimo da moramo da odigramo ozbiljno, bez obzira na ritam putovanja, utakmica, smanjeni broj utakmica... Mislim da smo i odigrali ozbiljno. Bilo je stvari koje sama utakmica nametne, nekih grešaka za koje pretpostavljam da su posledica umora, ali šta je – tu je. Borac se borio do kraja, konačna razlika verovatno nije realna.

Sledi gostovanje u Atini i duel sa Olimpijakosom, a Anđušić i Trifunović će se priključiti reprezentaciji.

- Probao sam da pravim malo neke veće rotacije, jer stiže umor. Ispred nas je utakmica sa Olimpijakosom, koju ćemo odigrati sa neverovatno smanjenim brojem igrača, ali šta je – tu je.

Trener Borca Marko Marinović zadovoljan je određenim segmentima igre svog tima, koji i dalje nema pobedu.

- Imali smo pojedine momente kada smo pokazivali želju, nismo se predavali, pokazali smo karakter. Kvalitet je došao do izražaja na kraju. Pred kraj treće četvrtine smo imali šansu da dođemo na jedan ili dva poseda, ali nisu izdržali u odbrani, primili smo neke trojke, nismo pravili faulove. Na kraju zaslužena pobeda Partizana. Nije morala da bude ovolika razlika. Pohvalio bih momke jer su pokazali zavidnu borbenost u pojedinim momentima, ali da bi ispunili naše ciljeve, moramo duže u kontinuitetu da budemo bolji.

Borac je pola svojih poraza doživeo u utakmicama na jednu loptu. Sada timu sledi pauza, pa će Marinović i ekipa probati da isprave neke stvari.

- Iza nas je težak period, tri izgubljene utakmice u poslednjim sekundama. Sledi pauza i to ćemo iskoristiti da dobro treniramo i pripremimo se za nastavak sezone. Zahvalio bih se publici što nas je bodrila i došla u velikom broju. Nadam se da će prepoznati da je za nas svaka utakmica kao finale, ako želimo i sledeće godine da igramo AdmiralBet ABA ligu. Bolja pozivnica ne postoji da nas podrže da to i ostvarimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike