Aleksa broji dane do skidanja gipsa, Smajliju teško da gleda saigrače na terenu: Crno-beli uskoro mogu biti kompletni (VIDEO)

23.10.2022

08:11

0

Oporavak teče dobro, a kontrole se bliže

Aleksa broji dane do skidanja gipsa, Smajliju teško da gleda saigrače na terenu: Crno-beli uskoro mogu biti kompletni (VIDEO)
0MET1429 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana u novu sezonu, koju su otvorili na dva fronta, u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi, igraju bez pouzdanog organizatora igre Alekse Avramovića i Alena Smailagića. Nimalo lak posao nije bio pred crno-belima, ali konačno su stigle nešto lepše vesti za Željka Obradovića.

Naime, oporavak obojice košarkaša teče po planu, a naredne nedelje ih očekuju kontrolni pregledi, kada će se znati nešto više o povratku na teren.

Avramović je povredio šaku na pripremama reprezentacije Srbije, ali se nedavno vratio treninzima.

- Dobro sam. Treniram u svom režimu. Super se osećam. Sledeći ponedeljak radim kontrolu i nadam se skidanju gipsa. Radim šta mogu. Šta dozvoli ruka. Samo da skinem gips, dosta mi je. Ništa se nije menjalo u mojoj radnoj etici. Treniram jako. Samo me ruka ometa da radim košarkaške stvari - rekao je Avramović na početku razgovora za klupsku televiziju.

Iako je do povrede došlo u dresu nacionalnog tima, ne postavlja se pitanje da li će se u narednom periodu odazivati na poziv.

- Povreda može da se zadesi bilo gde. Ne kajem se. Mentalno se pripremam za povratak na teren. Sve počinje od glave. Dešava se povreda u sportu, sada je bila reprezentacija. Može da bude klub, teretana ili basket... ne gledam iza sebe, samo napred.

Nije lako organizatoru igre da prati dešavanja na terenu kada igraju crno-beli, dok je u civilu i ne može biti od pomoći.

- Bude nervoza kada igramo utakmicu i kada vidim energiju i navijanje. Žao mi je samo što ne mogu da budem prisutan na terenu. Opet, drago mi je što smo pobedili. Imali smo i prethodne utakmice u svojim rukama ali pravili smo greške. Potrudili smo se i odigrali smo maestralno protiv Virtusa. Pohvalio bih Danila i Jama koji su odigrali sjajno i naravno Lesora koji od samog starta sezone igra odlično - dodao je Avramović.

Alen Smailagić se pak oporavlja od povrede noge koju je zadobio na turneji.

- Dobro sam. Oporavak napreduje. Očekujem da uskoro počnem da radim sa timom. Sledeća kontrola je u utorak ako se ne varam. Posle te kontrole ćemo znati kada ću početi da igram - kazao je centar i naveo da mu nije lako da gleda saigrače na terenu:

- Uopšte nije zabavno sa moje strane. Znam da sam tu, ali ne mogu da pomognem. Svima nama je košarka ljubav. Teško je gledati.

Crno-beli sledeći meč regionalne lige igraju u ponedeljak u Baru, na gostovanju ekipi Mornara, a zatim u Beograd stiže Žalgiris.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike