Sa 21 ili 29 godina, to se ne menja! Mitrović zna koji je cilj i motiv "Orlova" (VIDEO)

08.11.2022

13:50

0

Autor: 24sedam

Orlove čekaju dueli sa Velikom Britanijom i Turskom

Sa 21 ili 29 godina, to se ne menja! Mitrović zna koji je cilj i motiv "Orlova" (VIDEO)
Radanov, Anđušić i Mitrović - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Luka Mitrović je jedan od pozvanih za predstojeće utakmice košakaške reprezentacije Srbije. Selektor Svetislav Pešić je kazao da je igrač Crvene zvezde i možda ranije zaslužio poziv u nacionalni tim.

Sada su pred "orlovima" mečevi sa Velikom Britanijom, a onda i sa Turskom u Beogradu.

- Spremamo se, meni je konkretno prvi trening, momci su se još juče okupili. Jako je kratak period, ali znamo koji nam je cilj, koje su ambicije, odgovornost u naredne dve utakmice. Sa takvom željom i motivacijom smo se svi pojavili na ovom okupljanju da odgovorimo na izazove koji nas čekaju.

Idemo od meča do meča, prvo od treninga do treninga, da probamo da napravimo što bolju ekipu ako je moguće. Svi dolazimo iz različitih sistema, zahteva, nije lak zadatak na trenerima. Momci su silno motivisani kao i svaki put kada se obuče dres reprezentacije, tako je i sada, to olakšava stvari - kazao je Mitrović i naglasio da je za njega veliko zadovoljstvo sam nastup za Srbiju.

- Kao prvi put. Toliko dugo je prošlo, da je kao prvi put, iako sam među starijima i iskusnijima, ima prilika da se debituje. To je meni velika satisfakcija i zadovoljstvo.

Kako je priznao, povreda je zalečena.

- Dobro je, malo se oseti pauza od sedam dana, ali će se do prve sledeće utakmice sve vratiti u normalu.

Uz to je dodao da će pružiti maksimum.

- Da pokušamo kroz ova četiri treninga sprovedemo u delo, da se zna ko šta radi na utakmicama i da to pretočimo u kvalitet.

Ruku na srce i nije, jer bilo klub ili reprezentacija, imamo stav da kada izađemo na teren da dam sve od sebe, tako je bilo kroz čitavu karijeru, da li sa 21 ili 29 godina, to se ne menja. Ukoliko treneri i saigrači procene da je najbolje rešenje za ekipu, ja sam na raspolaganju, ima tu momaka koji su i duže u timu od mene - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike