Pešić zavidi kolegi: Voleo bih da mogu kao Piksi da obećam i pobedim Portugal! Nije on lud da to govori bez argumenata

31.10.2022

10:07

0

Autor: 24sedam

Kari povukao paralelu između pravila oko okupljanja nacionalnih timova u fudbalu i košarci

Pešić zavidi kolegi: Voleo bih da mogu kao Piksi da obećam i pobedim Portugal! Nije on lud da to govori bez argumenata
Svetislav Pešić - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić za meč sa Velikom Britanijom i Turskom u novembarskom "FIBA prozoru" imaće na raspolaganju igrače Crvene zvezde i Partizana, kao i one koji se na klupskom nivou ne takmiče u Evroligi, dok je situacija oko dolaska dvojca CSKA Nikole Milutinova i Dejana Davidovca i dalje neizvesna.

Pešić će za utakmice koje si igraju 11. novembra u Njukaslu i 14. novembra u Beogradu računati na Nedovića, Mitrovića, Dobrića, Topića, Trifunovića, Koprivicu, Anđušića, kao i na Jagodića-Kuridžu, Ristića, Dangubića...

Pešić je u intervjuu za "Mocartsport" rekao da zavidi pomalo kolegi na klupi fudbalske reprezentacije Piksiju Stojkoviću:

- Voleo bih zaista da mogu, kao Piksi Stojković, da izađem pred javnost i kažem kako idemo da pobedimo Portugaliju. Nije ni on lud, da tako nešto govori bez argumenata. On zna da je u fudbalu totalno drugačija situacija, u poređenju sa košarkom. Tačno se zna da svi fudbaleri moraju da se odazovu nacionalnom timu. Lično se radujem svakom uspehu reprezentacije i Piksija, koji je moj veliki prijatelj. On može da pozove sve igrače, ja ne - ističe Pešić i dodaje:

- Njega može da pozove, na primer, trener Ajaksa i zamoli ga da Tadić ne igra jer je umoran ili mu je potreban. Piksi sve to razume, ali obično bi u takvim situacijama bilo potrebno da Dušan dođe kako bi lekarski tim reprezentacije dao procenu njegovog stanja. U košarci nije tako. Ako, na primer, pozovem nekog igrača iz Evrolige i njegov klub kaže kako je liga dugačka i ima obaveza, ili da postoji rizik od dodatnog umora i povreda, oni ne dolaze. Ili se desi situacija kao sada, da se igra utakmica u petak, a mi putujemo u četvrtak. Zato ne mogu Vasilija Micića da zovem da posle utakmice u četvrtak uveče sedne na avion i dođe u Veliku Britaniju kako bi opet igrao. Nije realno, jer predstavlja rizik od umora i eventualne povrede.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike