Obradović zagrmeo: Najbolji igrači moraju da budu sa reprezentacijom!

03.11.2022

22:31

0

Trener Partizana zahvalio na srdačnom dočeku u OAKA dvorani

Obradović zagrmeo: Najbolji igrači moraju da budu sa reprezentacijom!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana stigli su večeras do treće pobede u nizu na terenima Evrolige, a u meču šestog kola, na gostovanju su savladali tim Panatinaikosa sa 91:89.

Na konferenciji nakon meča, trener crno-belih, Željko Obradović je potvrdio da će protiv Olimpijakosa biti oslabljeni, bez tri reprezentativca Srbije

- Mislim da je ovo bila dobra utakmica, očigledno je da svi razumeju da smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali odlično, bili smo pažljivi, donosili važne odluke ispravno, a u drugom smo igrali drugačije, jer je PAO tim koji se bori do kraja. To se i desilo, izgubili smo neke lopte i oni su se vratili. Sve je rešeno u poslednjim momentima, minutima ili sekundama, tada smo doneli neke dobre odluke u napadu i zato smo pobedili. Čestitke igračima na pobedi, ali i Panatinaikosu, jer mislim da je ovo bila lepa utakmica - istakao je Obradović, pa se dotakao domaćih navijača:

- Svaka utakmica u Evroligi je teška. Morate da budete koncentrisani 40 minuta i da igrate dobro. Očigledno je da su igrači Panatinaikosa crpeli energiju od navijača, kao i uvek, to je normalno. Ovo je bila jako teška utakmica.

Crno-beli u sedmom kolu Evrolige ponovo igraju u Grčkoj, kada gostuju ekipi Olimpijakosa, ali će biti bez Danila Anđušića, Uroša Trifunovića i Balše Koprivice, koji će biti sa reprezentacijom Srbije.

- Oni će igrati za nacionalni tim. Igraću sa osam ili devet igrača da se pripremim za Olimpijakos. Prvo ćemo se pripremati za regionalnu ligu, tako je, kako je, razumemo da je važno za reprezentaciju. Nadam se da će početi da razgovaraju o ovome, da u budućnosti nećemo imati problema sa ovim. Najbolji igrači moraju da budu sa reprezentacijom.

Inače, Obradović je ekipu Panatinaikosa vodio od 1999. do 2012. godine i postigao ogroman uspeh sa timom, pa je i večeras srdačno dočekan.

- Za mene je uvek posebno da se vratim u "OAKA Arenu". Hvala navijačima kako su me dočekali i svima u klubu. Hvala na tome. Ovo je početak sezone, znate, nije lako kada imate novi tim, roster, igrače, za bilo koga. Imali smo i mi probleme sa povređenim igračima, svaki tim ima probleme, odigrali smo samo šest utakmica, tu je još 28. Biće tu još dosta mečeva da bi se razumelo kako će se sve odvijati - zaključio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike